Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Престъпление без наказание

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Асен Григоров, http://www.webcafe.bg

Снимка: © Lap.bg

Аплодисментите за леденото шоу на Стависки са провокация към елементарния морал

 

Миналата седмица едно чисто родно събитие мина сякаш незабелязано от медии и публика. 12 000 души в зала "Арена Армеец" аплодираха на крака леденото шоу "Парад на шампионите", организирано под патронажа на спортния министър Красен Кралев и кмета на София Йорданка Фандъкова. В едни други времена, с едни други лица, това щеше да е съвсем нормално. През 2016 г. - с Максим Стависки на леда е провокация към елементарния морал.

Съдебното дело за предизвиканата от Максим Стависки през 2007 г. катастрофа, при която загина младо момче, а 18-годишната Мануела остава в будна кома, е един от най-отвратителните български примери за тоталната безпринципност на съдебната власт, безогледно политическо лобиране и натиск и омаскаряване на жертвите чрез медиите.

По времето на катастрофата носителят на орден "Стара планина" Максим Стависки е лице на кампания на bTV за безопасно каране: „Ако си пил, слез - искам да стигна жив".

За убийство на пътя в пияно състояние този човек получи условна присъда, твърди се - не без висша политическа намеса.

Докато течаха делата, бащата на парализираното дете беше брутално преследван и омаскаряван от медиите ("разследването" на Миролюба Бенатова, тогава в bTV), за да се обработва общественото мнение, че някак си, Стависки не е чак толкова лош, на фона на бащата, който пропива и проиграва парите за лечение на дъщеря си.

През 2009-а след неколкократно връщане за доразглеждане Върховният касационен съд заменя ефективната присъда на Максим Стависки с условна присъда от 2 години и 6 месеца, с 5 години изпитателен срок.

Междувременно, руският герой беше пратен в Москва, докато се позабравят работите, и пак там - хващан да кара кола, въпреки забраната.

И ето че преди няколко дни дванадесет хиляди българи го аплодираха радостно на "ледено шоу", което идва да покаже, че медийната обработка на общественото мнение е била просто пари на вятъра.

Така нареченото общество тъне в лоботомичен ступор и реагира все едно, че се е родило на сутринта преди "шоуто".

"Престъпление и наказание" е емблематичен руски роман, българската емблема очевидно е "Престъпление без наказание".

Чудя се само колко бурно щяхте да ръкопляскате, ако вашите деца бяха в онази малка "Хонда" зад завоя тогава.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional