Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Патриотизъм ли е да крещиш по анцуг “но Бългерия, гоу Търки"?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Антони Тренчев, http://clubz.bg

 

Истинското родолюбие е борбата за правова държава, а не тичането със снайпер в ръка

Динко Вълев след като се превърна в европейска сензация. Снимка ЕПА/БГНЕС

Антони Тренчев

Категорично съм против така наречените “граждански арести”. Това е тържество на беззаконието и още повече ни отдалечава от правовата и цивилизована държава.

Аз съм “за” силно и будно гражданско общество, но това е чисто и просто произвол, тъй като законът е напълно ясен. В България имат право да задържат органите с полицейски правомощия и то, с малки изключения и за кратко време, след разпореждане на прокуратурата и съда.

"НОУ БЪЛГЕРИЯ! ГОУ ТЪРКИЯ, ОБРАТНО!" - КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ?

Не трябва обаче да подминаваме причините защо толкова хора напоследък да решат да вземат закона в “свои ръце”. Проблемът с нелегалните мигранти е също толкова реален, колкото и универсалното чувство за несправедливост, което всеки един гражданин в по-голяма или по-малка степен е усетил, било то при допир със съдебната система, било то при взаймодействие с други държавни органи…

Трябва да изкореним необходимостта хората да действат по такъв начин, като държвата си върши работата адекватно. В контекста на безпрецедентната миграционна вълна и заплахите, които тя носи, в това число и от терористични актове, ситуацията е още по-чувствителна. Действително не може да допускаме всеки да може да преминава границата ни както намери за добре! Но как го предотвратяваме казва ужасно много за нас като нация.

И накрая няколко думи за патриотизма:

В 21 век, за мен израз на патриотизъм не е да тичаш със снайпер в ръце и облечен в официален анцуг, загърнат с националния флаг да крещиш “но Бългерия, гоу Търки ноу!”. Както и не е партиотизъм да просваш когото и да било по очи на земята и да го връзваш със свински опашки. Израз на патриотизъм е да се бориш за това да има правова и редова държава. Да спазваш правилата и да изискваш от другите да сторят същото. 

Коментарът на Антони Тренчев е от профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional