Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Адв. Хаджигенов: Хайкаджиите са същите мутри, от които ревем вече 25 години

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg

 

Мястото им е в затвора заедно с каналджиите


 
 

Незаконното преминаване на границата от бежанците не е престъпление. Ако са бежанци, те имат право на убежище, каза адвокат Николай Хаджигенов в коментар на законовите текстове, на които се позовават хайките за нелегални мигранти.

"Всичко останало е див, брутален фашизъм. Това всеки път е насочено срещу малка група хора, които са различни. Това в исторически план е дъвкано хиляди години. Мястото на хайкаджиите е в затвора заедно с каналджиите", каза той във вторник пред БНР по повод поредния "граждански арест" на мигранти, извършен от криминално проявени край турската граница. Както стана известно, те са повалили на земята и вързали ръцете на група мигранти, снимали се с тях, след което ги пуснали, за което свидетелстват пристигналите на място гранични полицаи.

Премиерът Бойко Борисов първоначално благодари на хайкаджиите, но след като в социалните медии избухна остра полемика и неправителствени организации заявиха готовност да подадат сигнал срещу него в прокуратурата, Борисов заяви, че не е неправилно разбран.

"Тези хайкаджии при всяко задържане на бежанци извършват множество престъпления, сред които заплахи, притежание на незаконно оръжие, обир и т.н., а прокуратурата, както обикновено, спи или изпълнява поредната политическа поръчка", коментира още адвокат Хаджигенов.

"Тези хайкаджии са същите мутри, от които ревем вече 25 години. Просто днес те имат друг враг, който са си посочили", каза той.

"Ние нямаме главен прокурор, а кардинал, който ходи при Краля-слънце да уточняват генералната линия на партията", допълни Хаджигенов.

По думите му липсва базовото разбиране, че моята, вашата, нашата свобода, зависят от свободата на другите. Той се позова на примера с двата милиона българи зад граница, които също са мигранти и никой от тях не е бит, ловен и задържан като животно.

Запитан за реакцията и присъствието на властта в контекста на казусите на саморазправа с мигрантите, Николай Хаджигенов посочи, че у нас има елементарно грубо, силово управление, което дава право на силата: "По въпроса за правосъдната реформа съм категоричен, откакто Христо Иванов забоде ножа в масата. Правосъдна реформа няма да има, докато всички действащи незаконно политици не влязат в затвора. МВР вече повече от 20 години е преторианска гвардия на всяка една власт."

Трябва да решим дали сме граждани или стадо овце. Т.е. ние дали ще мислим с главите си, или ще оставим някой да мисли вместо нас, заключи Николай Хаджигенов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional