Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Институциите! Чуйте Лазар Младенов от Македония!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://frognews.bg

 

 
Лазар Младенов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кой узурпира правото на българщината в Р България? Единици или институции? Кои са тези и с кое право, който решават дали някой може или не да си получи гражданство от Майка България, пита председателят на БККС Лазар Младенов, българин от Македония.


Имат ли въобще система как правят това или пак индивидуално решават съдбите на хората? Защо така често се случва да се променят "правилата" за получаване на гражданство, продължава с въпросите той.

Ситуацията е тревожна и е жалко, че никой не се позанимае сериозно с тази тема. Напомних повече пъти че идва по-голяма вълна на хора, търсещи гражданство от Майката родина. Говоря за Македония, защото тук живея и ежедневно се сблъсквам с подобни ситуации. Хората попадат в очаяние след отказване на правото да си получат гражданство! Как ли биха се чувствали "отказателите", ако на тях им се случи нещо подобно? Или сто тояги по чужд гръб не означават нищо?!

Сега е моментът, когато Майка България може свободно да прегърне чедата си от Македония, а не да ги отблъсква от себе си!!! Днес е Денят на освобождението, а до мен пристигат информации, че се отказват гражданства, на хора, които ги доказват чрез роднински връзки! Това ли е символиката на българската администрация? Това ли заслужаваме?

Македония никога не е била по-близко до ребългаризацията и ако позволите някой да направи противно дело, етикетът ПРЕДАТЕЛИ няма да ви избяга!

Повтарям: Да бяха сърбите на вашето място, досега нямаше да има нито един "македонец" без сръбски паспорт!!!

Ако пък не знаете как да го направите, учете от унгарците. Те намериха начин в един миг да дадът гражданства на 850 000 свои сънародници, живеещи извън границите на съвременна Унгария! Подобно направиха и румънците и от тях може да се учите! И от гърците може да учите, даже и от албанците!

Махнете суетата от себе си и разберете: България не е само ваша, тя е и НАША, на всички българи, където и да сме! А вие носите отговорноста за постъпките си. Ако сега разочаоврате българите от Македония, кажете и сбогом на ребългаризацията. Ще останем само единици, които да се борят с аждаята, чиято цел е да ни изяде!
Или пак и вашата цел е тъкмо това, пита Младенов.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional