Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Протестна мрежа": Шарено мнозинство играе фронтално срещу гражданите

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 

  • От Дневник
 
 

Формира се шарено мнозинство, играещо фронтално срещу гражданите, а резултатът е 3 на 0 за тези, които смятат, че трябва да се управлява със забрани и принуда - така от неформалната организация "Протестна мрежа" тълкуват приетите днес промени в изборното законодателство. Организацията задава няколко въпроса на управляващите и заявява, че иска справедливи изборни правила, а не договорки.

Ето пълния текст на декларацията на "Протестна мрежа":


Изборите вече са задължителни. Това решиха депутатите. Национални референдумите не могат да се провеждат заедно с изборите. Това беше забранено днес. Няма да има район "Чужбина" и сънародниците ни извън граница няма да могат да избират свои представители. Формира се шарено мнозинство, което играе фронтално срещу гражданите. Днес резултатът е 3 на 0 за тези, които смятат, че гражданите трябва да бъдат управлявани със забрани и принуда.

Ще гласувате задължително, но пряката демокрация не е за вас, казаха днес гласувалите измененията. Ще харчим вашите данъци за референдуми, но не се надявайте някога да постигнете прага за превръщане на решенията на референдум в задължителни за Народното събрание.

Какво още ни готвите?

Да опраскате преференцията и електронното гласуване?

Какви още ходове изисква "коалиционната култура", които да удовлетворят участниците в мнозинството?

Искаме справедливи изборни правила, не договорки и размяна на жестове в залата, които да осигуряват "стабилността".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional