Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Стефан Манов: Днес започва путинизацията на България

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Стефан Манов, http://kafene.net

 
BIT
 

Днес е преломен ден в българската демокрация, колкото и да не го осъзнаваме още. Започва путинизацията на България, която ще завърши със следващите парламентарни избори.


Така сънародникът ни Стефан Манов в пряко включване от Тулуза коменитра днешното решение на депутатите – българите, които живеят извън ЕС, да могат да гласуват само в дипломатическите и консулски представителства.


Манов подчерта, че вече се чувства като човек без избирателни права.

„Днес парламентът зачеркна 26 години история. Доживяхме да бъдем лишени от най-важното право – правото на свободен избор. Днес това, което парламентът направи, е посегателство към част от българската нация, защото тя не свършва на граничния пункт“, каза още сънародникът ни.


Той изказа възмущението си от приетите промени в Изборния кодекс, като заяви, че „за 24 часа бяха отсечени фундаменти на българската демокрация“.


Стефан Манов отбеляза, че „повечето предложения бяха разгледани по тъмна доба“, а все още няма стенограми от заседанията на правната комисия.

„Навремето се подигравахме на показната комисия на Мая Манолова, където заседанията бяха предавани онлайн, но тогава поне знаехме какво си говорят“, каза още той и допълни, че българите в чужбина няма да могат да гласуват „заради каприза на една националистическа партия, наредила се на масата на властта“.


Манов бе категоричен, че сънародниците ни, които живеят извън родината, ще настояват президентът да ложи вето, като очакват и омбудсманът да сезира Конституционния съд.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional