Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Парламентът грейна посреднощ: #стигатрИКове (СНИМКИ)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Акцията "подгря" протеста срещу промените в Изборния кодекс довечера

Снимки Протестна мрежа

Клуб Z

Активисти на "Протестна мрежа" прожектираха тази нощ върху фасадата на Народното събрание надпис "#стигатрИКове" - това е един от хаштаговете, с които се организират протести в България и по света срещу приетите от депутатите ограничения в изборните права. Другият е #ИскамДаГласувам. 

Снимките от среднощната акция бяха разпространени от "Протестна мрежа". Това се случва преди насрочения за тази вечер от 18:30 часа протест "Против ограниченията в Изборния кодекс", за който във фейсбук са се записали вече над 1500 души. 

Миналата седмица Народното събрание забрани избори да се провеждат извън българските дипломатически и консулски представителства в чужбина. Тово провокира недоволство от българи по света, които на последните избори успяха да се организират и да открият стотици допълнителни секции. 

ПРОТЕСТИ В ЛОНДОН И БРЮКСЕЛ: #ИСКАМДАГЛАСУВАМ

След като Реформаторският блок и АБВ заплашиха да преразгледат участието си в управляващата коалиция заради този скандал, премиерът Бойко Борисов насрочи среща с представители на всички управляващи. Тя се провежда тази сутрин в Народното събрание.

БОРИСОВ ВЗЕМА НА РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

ГЕРБ подкрепи предложението на Патриотичния фронт за въвеждане на задължително гласуване и за ограничаване на местата за гласуване само в посолства и консулства. Успоредно с това депутатите се отказаха от намерението си да създадат отделен избирателен район "Чужбина".

Пред медиите представителите на Патриотичния фронт обясниха, че идеята им била да неутрализират влиянието на ДПС. Данните от изборите обаче не подкрепят такава позиция.

ПАТРИОТ Е - ДУША ДАВА, НО НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional