Свободата днес и тук 05 Август 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Да излъчваш директно парада на 9 май пред Кремъл е провокация и хибридна война

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев*, http://www.faktor.bg

 
 
 
 
От телевизиите съвсем не случайно тръгват и новите политически проекти

Илиян Василев, idvassilev.blogspot.bg

БТВ ще прадава на живо парада на 9 май - най-важното пропагандно събитие на Кремъл

Да припомним фактите.

Парадът на 9 май е демонстрация на военна мощ и сила на страна, противник на ЕС и НАТО, която е обект на санкции и цел на хибридна война. Отдавна той не символизира единството на антихитлериската коалиция и на единна Европа.

За тези, които веднага ще скочат да ме квалифицират като "русофоб" ще напомня, че и ЕС и НАТО имат официални становища, че Русия провежда "хибридна война" срещу тях.

Военната сила, която ще дефилира по Червения площад, пряко или в преносен смисъл, 

окупира Крим и е ангажирана в момента в много конфликти

от Украйна, Грузия, Молдова, включително в провокации срещу България - наши самолети редовно са принудени да излитат и да прехващат руски самолети, които извършват маневри по въздушната граница над Черно море.

В този смисъл отразяването на пропагандни събития на Кремъл попада, ако не де факто в списък на санкции, то поне в общото разбиране за поведение на водеща обществена медия в условията на хибридна война. Прилагателното е "хибридна", но по важното - съществителното е "война".

БТВ се води "американска" телевизия, макар, че всички знаят характера на договореността, която оставя на местни хора контрола върху новините и цялата информация.

В такъв момент да съдействаш за пряко излъчване на събитие, което политическите лидери на Европа и САЩ бойкотират е 

перфектна дефиниция на "Пета колона"

Обръщам нарочно внимание на това, че няма проблем да отразят събитието в новинарските ленти, но предаването на целия парад "на живо" попада в друга категория - съдействие на хибридна война.

Да сте чули да са предали на живо нечий друг парад? Или някоя друга водеща телевизия в страна членка на ЕС и НАТО да предава "на живо" парада на 9 май.

След този статус вероятно ще спретнат някакво балансиращо мероприятие - но фактът остава факт - БТВ никога не е била "американска" телевизия, а етикетирана като такава медия, с достатъчен контрол от местни политически и медийни фактори.

Това, че не е по основният канал по никакъв начин не намалява значението на тази планирана и преднамерена провокация на БТВ.

Върнахме сме във времената пред 1989 година - когато Първа програма предаваше на живо, а в петък беше руска телевизия.

Съвсем не случайно от телевизиите тръгват и новите политически проекти.

Б.Р. Заглавието е на Faktor.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional