Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Радан Кънев: ГЕРБ прави изкуствено дишане на БСП, за да упраляват заедно

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

Дневник

 
 

"На ГЕРБ им остава само един вариант – широка коалиция с БСП. Затова на БСП ѝ правят изкуствено дишане, за да се съвземе", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова ТВ.

Според Кънев БСП тръгва към пропастта с 200 км./час и "размахването им като някакво плашило е в интерес единствено на ГЕРБ", които искат да "съживят" столетницата, защото това е вариантът им за управление в следващия парламент.

"ГЕРБ живее от плашилото БСП. Те нямат друго. ГЕРБ доминира българската политика последните 10 години без нито един иконоимически успех, без нито една реформа и с непрекъснато увеличаващи се нива на корупцията и влошаваща се работа на правосъдието. Те нямат нищо друго зад гърба си, освен заплахата, че ако не сме ние е Путин и комунистите. И понеже българските социалисти не са в състояние да са заплаха за никого и в този момент ГЕРБ си измислят заплаха в лицето на Корнелия Нинова", смята той. Кънев заяви, че образът на новия лидер на социалистите не е нешо ново и слилно. "Образът на Нинова като нещо ново, нещо силно, нещо, което може да подкрепи БСП от кого се гради? От ГЕРБ и от личните медии на ГЕРБ, които бяха на Пеевски, ноно понеже Борисов ни съобщи, че Пеевски си е тръгнал, за мен остава единственият вариант да са на Борисов... В момента те ни обясняват, че Нинова е някакъв грандиозен нов лидер и че БСП тръгват по нов път."

В коментар за оттеглянето на подкрепата на АБВ за управляващите Кънев заяви, че "отношенията между АБВ и ГЕРБ са обречени изначално", защото партията на Борисов е вкарала АБВ в управлението против волята на другите партньори, "защото си ги харесват". По думите му разривът с АБВ е третият провал на ГЕРБ за мнозинство в рамките на този парламент. Другите два опита според него били за фиксираното мнозинство и за мнозинство с ДПС. Лидерът на ДСБ заяви, че дълго време в парламента е действало мнозинство ГЕРБ-ДПС, което гласувало всички важни пормени. "Когато видяха, че политическата цена да работят с ДПС е непоносима, започнаха да работят с АБВ", изтъкна той.

Според Кънев оставката на Ивайло Калфин е по решение на Борисов, "защото му е писнало да го рекетират".

"Първанов и Калфин говориха напълно различни неща вечерта, когато АБВ започна рекета си", заяви той, "Смятам, че тези ходове не са съгласувани и оставката на Калфин е дело на Борисов, а не на Калфин.

Лидерът на ДСБ коментира и вчерашното интервю на здравния министър Петръ Москов, който не напусна правителството въпреки оттеглянето на партията му. Кънев определи думите на Москов, че се създава обърнат към Путин и Русия блок - АБВ, БСП и ДПС, в който ДСБ нямат място, като странно и попита дали това е анализ на министъра, или на премиера Борисов. Според него посланието е изречено от Москов като говорител на ГЕРБ и представлява "геополитически рекет, който ГЕРБ упражнява върху десницата".

"Посланието "или си с мен, или си с руснаците, аз ще си правя каквото искам по тази причина" е послание на две групи политически лидери по света – латиноамерикански наркотрафиканри и африкански човекоядци. Те са държали властта по този начин. В европейските държави властта се държи с цели", заяви Радан Кънев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional