Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Измамата с българите в чужбина

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

 


Един от най-успешните ходове на бившата Държавна сигурност след осъществения от самата нея преврат в 1989 година беше да се отворят широко границите за всички, които желаят да напуснат страната.


Тази организация (или по-скоро този символ на комунистическия режим) знаеше много добре и си даваше много добре сметка, че не беше в състояние да контролира една огромна тълпа предимно млади хора след преврата. Опасността от размирици, безработица и направо насилие срещу всички червени структури беше прекалено голяма.


Границите бяха отворени и тълпата се юрна, гонена от илюзията за свобода – гениален ход, който освободи ръцете им да манипулират нацията политически и финансово.Тогава те трябваше спешно да кърпят положението. Опозицията беше обезглавена; толерантността беше пробутана като манна небесна; дойде време за прехода към... същата комунистическа тъпотия.


Зарязани на произвола на съдбата, един милион и половина българи се оказаха не само откъснати от родните си места, но и огромни приносители на доходи за родителите си. С други думи, те несъзнателно внасяха своята лепта в оживяването на посткомунистическите структури.


Те и досега  внасят тази лепта като доброзорни роби.


Някой от Държавна Сигурност беше далновидно отсъдил, че докато тази забягнала тълпа гурбетчии се осъзнае ще мине много време, а до тогава я камилата, я камилара.


И наистина, от тогава мина много време. Сега е дошло време същите тези стратези от Държавна сигурност да се заемат и с тези, които в «тази пуста чужбина» упорито отказват да се откажат безропотно от родината си.


Това, читателю, са опасни хора за цялата комунистическа плутокрация, така сладко овладяла положението. Опасни, защото дори само стотина хиляди гласа могат да гътнат от власт всяко правителство, а както е известно, властта може днес да бъде само пост-комунистическа, без опозиция.


Дошло е време да се заемат и с тоя въпрос и те се заеха.


Някои от гурбетчиите продължават да лелеят наивитет, че с разум ще постигнат правата си, че Бойковци, Валерчовци, Гоцета и други такива десарски тикви ще ги гушнат и приобщят към отечеството.


Блажени са верующите, които не знаят, че не си ли поискаш – няма даполучиш!

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional