Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Коалиция "Безпринципност"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

 

Случилото се тази седмица с Изборния кодекс е добра новина, защото маските са свалени

© Георги Кожухаров

Парламентът отхвърли ветото на президента, под влиянието на Патриотичния фронт. Освен подигравка с българите зад граница, това е показателно за бъдещето на кабинета "Борисов".

18 май 2016

С абсолютно мнозинство парламентът бламира опита на президента да спре текстовете от Изборния кодекс, ограничаващи правото за гласуване в чужбина. Гласовете "за" показват новото разпределение на силите в парламента - ГЕРБ, фракциите на Реформаторския блок на Кунева и СДС, Патриотичният фронт, това, което е останало от бившата партия на Бареков и Ковачки, златният пръст на "Атака" и куриозът Ана Баракова.

Тази коалиция, бродирана без съмнение от изборджия номер едно (по не!новините) Цветан Цветанов, показва нагледно новото сдружение на безпринципността, която, без да й мигне окото, може да прокарва решения с лъжовни факти и твърдения, какъвто беше случаят с гласуването в чужбина.

Случилото се тази седмица с Изборния кодекс е добра новина, защото маските са свалени. ГЕРБ и Реформаторският блок окончателно показаха, че, подобно на мнозинството "Орешарски", не се интересуват и не искат да чуят интересите на гражданите.

Реформаторите за пореден път доказаха, че не могат да са носител на реформата, а по-голямата част от представителите му са на моралното ниво на партньорите им от "Атака" и Патриотичния фронт.

За да се превърне кабинетът "Борисов" в пълен римейк на кабинета "Орешарски", липсват само два компонента. Първият е ясен символ като Делян Пеевски, който да галванизира обществената енергия. И вторият - някаква алтернатива.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional