Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Президентът: Подмолен сценарий подмени истината за тоталитаризма

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Плевнелиев участва в 27-ото поклонение за жертвите на Белене

Росен Плевнелиев пред паметника в Белене. Снимка БГНЕС

Клуб Z

Има заговор да бъдат забравени престъпленията на комунизма, които не бяха заклеймени, заяви държавният глава Росен Плевнелиев на 27-ото поклонение пред паметта на жертвите на остров Белене (Персин).

"Днес истината за тоталитарния режим удобно и успешно е подменена. Година след година все по-ясно си даваме сметка, че за разлика от всички други европейски народи, у нас бе разгърнат грандиозен по своя мащаб план, изцяло манипулативен, българите да бъдат лишени от памет за комунизма. Този подмолен сценарий за замитане и подмяна на историческата истина продължава да се развива със страшна сила и до днес", бе категоричен държавният глава.

По негови думи изпиталите репресиите на режима не са получили справедливост, а красивият остров е превърнат в гробница на българския интелектуален и духовен елит.

"Това е място на унижения, страдания и насилствена смърт, причинени от една система, която посегна на свободата и достойнството на собствения си народ. Следите от зверствата на острова вече бледнеят, смъртните актове на загиналите липсват. Телата им никога не са връщани на близките, а са погребвани анонимно на дунавския бряг. Това е паралелен свят на мълчанието и на укриването на една срамна истина - тази за мракобесията на комунизма", каза още Плевнелиев.

Според него истината за комунизма трябва да бъде в музеите, в нови учебници, и да се борим истината да се разкрие докрай.

За пръв път българските гвардейци отдават почит пред парк-монумента на бившия концентрационен лагер. На поклонението присъствали и бившият президент Петър Стоянов, министърът на отбраната Николай Ненчев, потомци на жертви и репресирани, представители на местната власт, много граждани.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional