Свободата днес и тук 19 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

2/3 страдат за Тодор Живков и жадуват евразийска прегръдка. Ако се вярва на БСП

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Огнян Минчев, http://www.clubz.bg

 

Върхът на "Позитано" е системна жертва на собствената си пропаганда

Корнелия Нинова и ръководството на БСП поднася цветя пред паметника на Тодор Живков в Правец.

Огнян Минчев

Ако ги питате, ще ви кажат, че се завръщат към корените си - надутите и безсмислени метафори са тяхната първа специалност. Всъщност битката е за друго. Всеки разумно мислещ човек - включително и на Позитано - знае, че БСП отдавна не е и никога повече няма да бъде основна политическа сила - една от първите две, въпреки, че формално още е на второ място по подкрепа.

Последният опит да дойде на власт на всяка цена БСП направи под ръководството на Станишев, който трябваше да доказва в ПЕС, че правилно е избран начело на партийната фамилия. За целта Станишев извърши недопустими и уродливи неща. Той буквално предаде партията си за слугиня и наложница на Сарая, организира най-калната предизборна кампания в най-новата история на България и насили "с коляно" изборните резултати чрез Костинброд. Всуе - всуе се мореше ПЕС-овеца... Заедно с Доган направиха 120 депутати и опряха до "златния пръст" на жълто-кафявата Атака. (Да не говорим за това по какъв начин преди всичко това прогресивните сили спретнаха поредния преврат срещу поредното правителство през февруари 2013 г.)

Но, да се върнем на темата: Оттук нататък БСП може да участва в политическия живот само като партия от втората редица. Затова на Позитано явно изключват възможната стратегия за ново движение към центъра - по подобие на това, което Станишев направи през 2005 и 2013... Защото и да идат в центъра - няма кого да намерят там, вече няма. Оттук нататък спасението - макар и краткосрочно - е в мотивирането на класическото ядро на партията и движение към периферията, където "Атака" и атакоподобните гризат подкрепата на по-непримиримите червени радикали и националисти. С две думи - БСП е решила да си вземе на сигурно своето, а оттам нататък - всичко допълнително е добре дошло. А надеждата за допълнително все още съществува.

Върхът на "Позитано" е системна жертва на собствената си пропаганда, според която 2/3 от българите страстно жадуват евразийска прегръдка и много страдат, че България се е отклонила от славния път на Тодор Живков § С-ие. Тези "2/3" са всъщност 10-12 на сто и партията не желае да ги дели с други. Дали ще успее - остава да видим.

Коментарът на Огнян Минчев е от личния му профил във фейсбук. Заглавието е на редакцията


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional