Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Не ви ли е страх, г-жо Фандъкова?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгения Гигова, https://www.actualno.com

 


 
По случай празника на детето цената на билета в София стана 1,60 лв.
 

Сигурно няма нищо общо Денят на детето. Но сигурно много хора днес ще пътуват из града, за да заведат детето си на различни места за празника и може би някои от тях не могат да си позволят да имат карта за цялата градска мрежа на цена от 50 до 60 лв. месечно и ще трябва да броят по 1,60 няколко пъти. Фандъкова може би няма да повози внучката си в трамвай, тролей или автобус и да плати 1,60 лв., най-малкото защото вероятно ползва автомобил (надяваме се, електрически – в синхрон със зелените ѝ амбиции) или просто защото като служител на общината пътува безплатно.

 

Много повторения има в този текст, също както повтарянето на доводите, защо идеята за поскъпването на билета е идиотска, кретенска… която дума най-много подразни деликатния ѝ слух, но не достига други важни органи. И все пак въпросите напират и искам да ви попитам:

 

 

Не ви ли е страх?

Имате внучка. Макар че когато тя порасне, едва ли ще се вози в градския транспорт за 1,60 лв. Вероятно ще извърви много улици на европейски градове и ще види разликата, дължаща се на управлението на баба ѝ, в чиито ръчички столицата беше три мандата (надяваме се да е за последно)… Не ви ли е страх? Да вземате от залъка на хората, от този на децата им?

Не ви ли е страх?

От цялата негативна енергия, която предизвикахте у хората?

Не ви ли е страх? Че петните името си и може би един ден вашите потомци ще трябва да вадят от 9 кладенеца вода, за да го защитят?

Не ви ли е страх?

Че насъсквате хората срещу своите служители контрольори и ги излагате на опасност?

Не ви ли е страх?

Че не сте в час колко непосилна е тази цена за обикновения човек?

Не ви питам дали не ви е срам, или дали ви е съвестно – дали ви е страх, питам.

Толкова много причини има - въпросите, които си задават хората: От какво да се лиша, за да си купя билет, карта или платя глобата? Дали няма да ме пребият днес на работа (това за контрольорите, ако не се сещате)? Дали няма да се изложа пред детето, ако ме хванат без билет, защото трябва да му купя друго нещо? Дали няма да закъснея за работа, за да си спестя пътуване?

Въпросите зададе: Евгения Гигова


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional