Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Снимки с Тодор Живков на Централна гара - все едно Хитлер на гарата в Берлин

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Билетчето ни стига, не ни натрисайте музей с Брежнев, пишат депутати

Части от ретро музея във Варна. Снимки БГНЕС

Клуб Z

...В централната част на европейска столица, декларирала принадлежност към евроатлантическите ценности, където ежедневно пристигат хора от цял свят, да бъде експонирана изложба на комунистически диктатори. Това е все едно на гарата в Берлин гостите да бъдат посрещани от експозиции с образите на Хитлер, Гьоринг, Мусолини.

Това е част от писмото, което четирима депутати - Методи Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков, са изпратили до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до медиите.

Става въпрос за идеята т. нар. Ретро музей от Варна да бъде настанен в София след обновяването на Ротондата пред Централна гара.

Четиримата депутати декларират недоумение от идеята гостите на гарата да бъдат посрещани от фотоси с Леонид Брежнев, Тодор Живков, Георги Димитров и др. величия от соца, "заедно с техните волги и чайки".

На профила си във фейсбук Славов написа:

Г-жо Кмет, билетчето ни беше достатъчно. Молим СО да не ни натриса и музей с вещите на Живков, Брежнев и Г. Димитров.

Те припомнят, че комунизмът е обявен за престъпен като част от тоталитарните режими, а от 2000 г. България има и специален закон за това, който продължава да е действащ.

Четиримата напомнят и че "България има своите известни личности, оставили диря в културното и научното богатство на света.

С тях може да се гордеем и сме длъжни да представяме достиженията им, а не с диктатори, символ на едни от най-мрачните периоди в историята ни, допълват те.

Преди дни Николай Георгиев, шеф на общинското дружество "Пазари Възраждане",  което стопанисва мястото, обяви пред медии, че проектът за реконструкция и пренасяне на Ретро музея е представен в Столична община в началото на май. Реализацията му ще струва около 10 млн. лева,


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional