Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

De Profundis: За връзката между истинските безобразници и обикновените потърпевши

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, http://www.faktor.bg/

 

 

        С Нинова начело, бъдещето на БСП е като нейното минало - нещо вонящо и джвакащо, винаги в ущърб на България и българите

Независимо дали Симеонов ще прегърне Сидеров или обратно, от тях ще се възползва Гоце

 

специално за Faktor.bg

Има една категория хора, които в себе си наричам безобразници.

Да, те може да имат лице. На пръв поглед може да приличат на всички останали – да имат уши, нос, бирено шкембенце и трътлест задник. Може да са болни или здрави, да смятат - и дори упорито да твърдят - че имат чувства и мисли. Но всъщност нямат нищо такова, защото нямат образ.

Безобразник. Това е нещо като висша форма на наглец, органично смесен с тъпак.

Наглецът често знае, че е нагъл, той е сравнително умен, а понякога и много умен, затова знае какво прави и защо. Безобразникът обаче не знае, че е наглец. А тъй като е и адски тъп – няма как и да му се обясниш, защото не разбира какво му казваш. Или категорично отказва да чуе, за да не вземе случайно да разбере.

В съседния блок има една женица, майка на мой стар приятел. Онзи ден спрях любезно да я попитам как е, що е. Оставих я да ми се оплаче, но накрая по навик изтърсих нещо за руснаците и тяхната роля за ситуацията в България, включително за ужасния хал на пенсионерите.

И като се разфуча тази жена – още малко и за лошото лятно време на мен щял да ми бъде виновен Путин, к`ъв съм бил аз, че да говоря такива неща за Русия, нашата освободителка, не виждам ли, че

Турция е основната заплаха за България, 

заедно с гадните американци и европейците, които не умеят нищо друго, а само да им танцуват по свирката…..Пък отвътре ни тормози демокрацията, същата тая, дето ни изяде душичките за 25 години…..

Нали знаете всички тези приказки от най-лошия вид. Е, представете си ги събрани на едно място и внезапно изригнали от някакво дребно, широко колкото и високо, иначе добричко, но изведнъж - адски злобно човече. Нещо като женски вариант на Ам-гъл, раздвоен между скромния образ на майката и черния демон, овладял безпросветната му душа.

Сбърках се от тази реакция, честно ви казвам. Наистина, аз изобщо не познавам жената, за мен тя е доста абстрактна фигура - просто самотната майка на моя приятел, който преди 26 години замина за Канада и не ще да се върне, колкото и тя да му плаче за това. И бедната майка на човека, който всеки месец и праща по няколко стотин долара, за да може тя да живее поне относително нормално.

Но вижте какво се получава. Когато „дойде демокрацията”, синът на тази жена не отиде да живее и работи в Русия. Той доброволно, съзнателно и целенасочено избра Канада - демократична страна, та дрънка, част от гадното НАТО, силен съюзник на още по-гадните САЩ, активен поддръжник на санкциите срещу агресивната Путинова Русия и прочие.

За въпросната женица изборът на детето и няма никакво значение, предразсъдъците в главата и са по-важни. Но, нещо повече, вероятно без изобщо да се замисли, тя най-спокойно взима неговите отвратителни, демократични долари и си ги харчи

Путин не и праща нищо, дори скапани рубли

Путин само смуче от нея, както и от всеки друг българин, пари под различни форми – било чрез велики енергийни проекти, било чрез тукашната си пета колона, която е в челото на престъпността и активната корупция, било като ни заплашва военно и ни кара да харчим повече пари за отбрана и сигурност.

А в същото време въпросното сгърчено и изцедено същество неистово мрази „демокрацията” и обича Путин, готово е да го защити със зъби и нокти.
Защо бе-е-е-е?!

Всъщност, ето това имам предвид като типичен пример за безобразник – нагъл и тъп, човек, който уж има лице, но няма истински образ, само жалко подобие.

Но като съм почнал да громя българските несъвършенства по женска линия, нека да кажа, че и Корнелия Нинова, новият лидер на БСП, веднага ми се вписа в категорията на безобразниците. Хеле пък като отведе отбора си юнаци да поставят колективна китка на паметника на Живков, съвсем ми обра точките.

И ако комунистите, както твърди Кирил Добрев, наистина виждат в тази жена лицето на своето бъдеще, то аз вече твърде точно мога да прогнозирам какво ги чака.

Нали помните онзи велик епизод от „Швейк”, когато кърканият до смърт подпоручик Дуб уверява тъпата си свръзка, ефрейтора Кунерт, че от раз ще познае името на бъдещата му жена. И наистина написва нещо на едно листче, преди да захърка до небето. А когато ефрейторът с нетърпение отваря листчето, прочита съкровеното име – госпожа Кунертова.

Та подобна твърда прогноза и аз мога да ви дам за БСП: с Корнелия Нинова начело бъдещето на тази партия ще е много подобно на нейното минало, тоест, ще се състои от нещо вонящо и джвакащо между пръстите, нещо, пълно с простотии, национални предателства, огромни приказки и миниатюрни дела, при това дела винаги в ущърб на България и българите.

Видяхте ли, дори няма нужда да се накъркам до смърт, за да позная.
Да не говорим, че за прозрението адски ми помогна и червената влъхва Илиана Йотова с пламенния си комсомолски израз, че БСП има енергия и еуфория за промяна и президентските избори ще докажат това.

Истинска енергия комунистите не съм сигурен, че имат, защото Путин не успя да им я докара - но еуфория безспорно притежават. За тях отдавна се знае, че упорито не си пият хапчетата, затова еуфорията им е естествено състояние. Друг е въпросът, че, както и при нормалните луди, този вид еуфория е опасна за околните.

Още по-опасна за политическото здраве на България се очертава обаче една друга еуфория, онази, която ще се получи, ако наистина се възстанови приятелството между 

„водещите лица на българския национализъм” – Сидеров и Симеонов

След като преди време тези двамата безобразници по поръчка на кукловодите си най-братски се плюха публично за удоволствие на публика, сега е дошло време пак да се съберат. Тогава раздялата беше с цел да се овладее колкото може по-голям дял от електоралния пазар. Сега, макар да звучи парадоксално, абсолютно същата е целта и на събирането им.

Кой на кого пръв ще вземе китката или ще напие водата този път, не знам и не ме интересува. По-важно е, че електоралната подкрепа за тези типове в крайна сметка ще бъде получена и използвана от Георги Първанов. Точно той е човекът, който в момента опитва да прави „широко обединение, което задължително трябва да включва национално-отговорни и патриотични формации”.

Добре, де, знам, като се четат тези думи на Първанов, никой нормален външен човек не би се сетил, че те визират точно Сидеров и Симеонов. Нали Гоцето е турил като едно от лицата на своята партия европеецът Калфин – как така ще се съюзява с антиевропейци и откровени руски, а не български патриоти.

Но Калфин е привидност, а Гоце е реалността и ето, прозвуча неговият тръбен сигнал и тези двамцата национално-отговорни типове – или тримцата, ако броим и Каракачанов - веднага тръгват да се събират в едно, въпреки природата си, въпреки личната си нетърпимост, въпреки противоречивите си, поне в отделни детайли, интереси.

Както винаги обаче, не е за учудване - истинските безобразници умеят да се разбират от половин дума помежду си. А за да оцелеем в тяхната компания, ние обикновените потърпевши, трябва също да се научим добре да ги разбираме. Иначе те ще продължат да диктуват правилата на „демокрацията” в тази страна, ще продължат да ни „дават” собствената ни свобода, ще продължат да „мислят” за нас.

А всъщност ще ни крадат лично и ще ни продават на Путин колективно, без ни най-малко страх от бога или срам от хората. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional