Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Граждани - депутатите да осъдят провокацията на БСП пред паметника на Живков

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 
 
 
 
 

Премълчаването на този позорен акт е форма на съучастие на българския парламент

Гражданско Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ е изпратило остро писмо до българския парламент и лидерите на всички парламентарни групи, с което настоява Народното събрание да се разграничи и осъди провокацията Корнелия Нинова и група народни представители от БСП, които на 29 май поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на диктатора Тодор Живков в Правец.

Премълчаването от 43 Народно събрание на РБ на този циничен акт на гавра с паметта на жертвите на комунизма и незачитане на законите на страната е форма на съучастие, се казва в протестното писмо. В него се напомня, че българският парламент със закон е обявил комунимза за престъпен.

Ето и целия текст на писмото:

До

Председателя

на 43 Народно събрание на Република България

г-жа Цецка Цачева

До

Председателя на ПГ на ПП ГЕРБ

г-н Цветан Цветанов

До

Председателя на ПГ "БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ"

Г-жа Корнелия Нинова

До

Председателя на ПГ "ДПС"

г-н Мустафа Карадайъ

До

Съпредседателите на ПГ "РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК"

г-н Найден Зеленогорски

г-н Радан Кънев

До

Председателя на ПГ "ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ"

г-н Валери Симеонов

До

Съпредседателите на ПГ "БДЦ"

г-жа Красимира Ковачка

г-н Светлин Танчев

До

Председателя на ПГ "АБВ"

Г-н Борислав Борисов

До

Председателя на ПГ НА ПАРТИЯ АТАКА

Г-н Волен Сидеров

От Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ

Уважаема госпожо Цачева,

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

На 29 май г-жа Корнелия Нинова и група народни представители от БСП демонстративно оказаха почит на комунистическия диктатор Тодор Живков. Този акт, който беше извършен само ден след като Президентът на Република Българи и хиляди граждани отдадоха почит на загиналите в лагера на смъртта Белене, е гавра с паметта на репресираните от комунистическия режим. Публичната демонстрация на почит на диктатора, който 35 години ръководеше престъпната комунистическа партия, е в остро противоречие с приетата от 40 НС на 18 септември 2008 г. Пражка декларация за европейската съвест и комунизма, представлява нарушение на обнародвания на 05 май 2000г. Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен и е проповядване на антидемократична идеология. Това действие е заплаха за гарантираното с конституцията демократично устройство на Република България и е наказуемо деяние по чл. 108 от НК, за което ние сме сезирали Главният прокурор на РБ.

Обръщаме се към вас, като настояваме Народното събрание да осъди и да се разграничи от тези действия на г-жа Корнелия Нинова и група народни представители от БСП. Премълчаването от 43 Народно събрание на РБ на този циничен акт на гавра с паметта на жертвите на комунизма и незачитане на законите на страната е форма на съучастие. Само с категоричното осъждане на тази позорна демонстрация Българският парламент ще защити демократичните принципи заложени в нашата Конституция, като даде ясен знак за нетолериране на опитите за реабилитация на тоталитарния режим.

Прилагам: Сигнал до Главния прокурор на РБ

Председател на УС на ДОМ:

/Иван Сотиров/ 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional