Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Да паркираш без бронежилетка, или как МВР ни разказва приказки за балъци

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Юлиана Ончева, http://offnews.bg/

 

 

Полицията в Бургас издирва осем души във връзка със стрелбата в „Слънчев бряг” снощи. ОДМВР-Бургас призова всички граждани, които имат информация или знаят къде се намират осемте души, да позвънят на тел. 112 или да отидат до най-близкото поделение на МВР. 

Не знам за вас, но според мен това съобщение е връх на цинизма в държавата ни. Това са същите осем души барабар със собственика на заведението в Слънчев бряг, които участваха в "пререкание и битов скандал за паркомясто" - по думите на главния секретар на МВР Георги Костов, и в "една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник" според премиера Бойко Борисов. 

След тези, меко казано, странни обяснения на факта, че 30 мутри с бронежилетки и оръжие се движат необезпокоявано в курорта, после се гърмят до смърт с колегите от групата на Божо, някой призовава хората да звъннат да кажат "видях бандит № 6 на ъгъла". На същото МВР, на което "за съжаление" никой не се обадил да съобщи, че има спор за паркомясто.

Проблемът с платеното паркиране - и в Слънчев бряг, очевидно е сериозен. Но с МВР в цялата страна е ужасяващ - вече и децата знаят, че ние плащаме заплатите на полицаите, а бонусите им ги дават бандитите. Ние даваме пари за сигурност и спокойствие, тези, от които очакваме да ни пазят, броят суми на практика за същото.

МВР ни разказва приказки за балъци - на нас, с тях се държи раболепно и почтително. От време на време има някой наказан полицай, който се премества на друга длъжност, може и по-висока. До следващия пребит или убит. 

При това положение може би е редно МВР поне да плаща лечението на престъпниците, които, както мъдро беше отбелязал бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов - ако бяха в затвора, щяха да са живи и здрави.  

Не че и това е сигурно след показаните кадри с побои и извращения от затвора в Белене вчера. 

Затова най-добре - не паркирай, огледай се за бронежилетки и се пази от МВР!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional