Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Най-тъжният изгрев в живота ми - комунизмът не си отиде

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Михайлов, http://www.faktor.bg/

 

 
 
 
 

 

Преди 26 години нощта беше кошмарна, а утрото обидно тъжно


Преди 26 години, точно в този ден, точно в този час, преживях най-големия крах на надеждите и вярата, че можем да скъсаме с комунизма и да станем нормална държава.

Точно в този час - 21.30ч. на 10 юни 1990 г започнаха да пристигат в пресцентъра на първите "демократични" избори в НДК, данните за това, че БСП(БКП) води в резултатите. Не ни се вярваше, че комунистите могат да спечелят тези избори. Надеждата, че доброто и желанието за свобода, и справедливост ще надделеят беше заслепяващо голяма. Все още не знаехме на какво са способни в манипулацията на резултатите тези, които за 45 години бяха подчинили със страх и демагогия мнозинството от народа ни.

Нощта беше кошмарна, а утрото обидно тъжно.

Никога няма да забравя изгрева на 11 юни и стичащите се сълзи по мълчаливите лица на стотиците млади хора по алеите около НДК.

Снимах с камерата си зачервените от безсъние и обида очи , взирах се в тези невярващи в загубата лица, а не можех да спра собствените си сълзи.

Най-тъжният изгрев в живота ми.

Дано доживея и в нашата България за изгрее слънцето на надеждата...

Б.Р. Вижте уникални кадри от митинга пред сградата на СДС на "Раковски"134, само часове, след като става ясно, че сините губят:

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/75391-naytazhniyat-izgrev-v-zhivota-mi-komunizmat-ne-si-otide.html

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional