Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Протестна мрежа": "Стабилността" ни е проекция на модела #КОЙ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Три години след избухването на протеста, същите хора продължават да рушат страната ни, обявяват от групата за обществен натиск


 

 

Клуб Z

"Протестна мрежа" отбеляза третата годишнина от избухването на протестите срещу назначаването на ДПС депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС по време на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

"Три години след избухването на протеста, моделът # КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото.Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича “стабилност“, са проекции на същия модел", се казва в позиция на групата за обществен натиск

Ето и цялата позиция на "Протестна мрежа":

 

14 юни – Свободните граждани срещу #КОЙ

 

На 14 юни 2013 г. бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела ‪#‎КОЙ‬.

Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения.

Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството. 

Засили срещу гражданите тежка пропагандна машина за разделение, противопоставяне и пречупване на опълчилите се срещу отвлечените от модела #КОЙ институции.

Три години след избухването на протеста, моделът # КОЙ продължава да руши страната ни.

Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото.

Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича “стабилност“, са проекции на същия модел.

Дълго ще е усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела #КОЙ. Защото дълбоко са положени основите му.

Крачката към неговото демаскиране обаче е направена.

И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук.

Всеки един от нас, всеки ден, там където е – трябва да се изправи и да противостои. Без страх!

Кураж, България!

Протестна мрежа
14.06.2016 г.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional