Свободата днес и тук 05 Август 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ВЪЛЦИ, РОКЕРИ И ДРУГИ ДИВИ ЖИВОТНИ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

 

 

Защо са «рокери» никой не знае. Може би така звучи по-путински. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак.

Кожени якета, кожени гащи, кожени шапки – униформи, също като на славните чекисти издокарни с кожени тужурки на парада на дружбата между СССР и Германия в Брест-Литовск в 1939 година. Избива си ги на униформи хората. Кожа!

Защо са рокери никой не знае – просто в разпадналия се Съветски съюз  рокер звучи малко така екзотично, западно, недостижимо (освен и неграмотно).

С моторите е малко тюрлю гювеч – не всеки може да си позволи Харли Дейвидсън, па дори и да е руски вълк. Чак до там Путин пари не дава. Затова мотори има всякакви, даже двутактови от сорта Иж на плячкосания немски завод ДКV и Урал на плячкосания немски завод BMW.

Навремето и «нашто момче» Сергейчо яздеше голям мотор и то с кожено яке. Е – ще кажете – той е един такъв пухкавичък, отгледан в дворците на ЦК на БКП, та логично е да иска да изглежда на мъж и да залита по западно влияние. Дори и мотора му не беше съветски, но карай да върви.

По какво се познават, да речем, Hells Angels? Коси, бради, мирис на запечена кир, германски каски, изключително Харли Дейвидсънс, мотори без заглушители, предизвикателни към полицията, предизвикателни към обществото, на задната седалка зад всеки един седи по една отдадена на култа към секса, задължително добре оформена женска персона (често за общо клубно ползване)...

Hells Angels спадат към така наречените «One %», тоест към престъпния свят, винаги на нож с правителството и закона. Другите са Pagans, Outlaws и Bandidos. Това е голямата четворка. Наркотици? Алкохол? Винаги - във всичките им видове и форми.

Единият процент може да се носи предизвикателно като отличителен знак и той означава разликата с останалите  99 процента. Тези останалите са друг свят: Bikers for autism, Bikers against bullying, Church bikers – чисти, врагове на насилието, състрадателни, благотворителни. Събират пари за да помагат на бедни, болни, инвалиди и деца. Това е Америка – филантропична до мозъка на костите още от самото си начало.

И ето че на екрана се появява едно атакистко организъмче на име Магдалена Ташева (депутат!), която описва Нощните вълци като субкултура с американски произход и символи на свободата. Така и не се разбира на чия свобода – американската или путинската! За нея явно двете са равнозначни!

Откъде тази госпожа е натрупала знанията си за америкнската култура не е известно и ние можем най-много да предположим, че се е друсала на задната седалка на някой байкър-атакист. А от друсането, казват, човек може много да се отрака!  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional