Свободата днес и тук 05 Август 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Наши рокери посрещнати в Русия от българофили с хляб и сол

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Борис Петков, http://frognews.bg

 

 
 

Български рокери навлязоха на територията на Русия. Те развяват конски опашки, родния трибагреник и плакати: ”Дадохме ви азбука и писменост, ще ви даваме още”. В Сочи моторджиите ни бяха посрещнати от развълнувани руски политици-българофили, които се хварляха към тях с цветя и сълзи.


Не, не съм изперкал. Предлагам премиерът Борисов да задели 2-3 милиона и да организира мотопоход из славянските народи, на които да напомним, че сме им пращали Кирил и Методий, както и че сме били велика империя, за което е редно да ни почетат. Преди да тръгнат Борисов да се снима с тях, а партиарх Неофит да ги благослови за доброто християнско дело. Тази работа изглежда абсурдна, защото ако се появят наши с въпросния плакат и развети знамена моментално ще се окажат я в руския дранголник, а в някоя психиатрия.

Да се върнем в реалноста. Посрещаме руските рокери от клеба "нощни вълци" и цяла седмица се дърляме по медиите дали са рицари славяни или циркаджии от политически проект.

Трябваше да минем през Европа на танкове, а не с мотори. Това заявява лидерът на руските рокери от клуб „Нощни вълци” Александър Хирурга Залдостанов на полската граница. Датата е 2 май 2016 г. Пак там Хирурга си изтърва нервите и гневен на въпросите на журналисти ги псува и блъска един от тях. Руското Външно министерство коментира случая като „полска провокация”.

Руските рокери предизвикаха побой в България и сътвориха от това сензация.

В Русия има над 60 рокерски клуба. Единствено „Нощни вълци” обаче получават пари от държавата. Това става под различен предлог – за организиране на тържества, детски празнества, градски шоута и пр. През последните няколко години в касата на клуба влизат 180 млн рубли държавна пара.

В самата Русия „Нощни вълци” се възприемат с големи резерви и съмнения за искреността на посланията. Където минат – избухват скандали и недоразумания. Някои обаче им се радват, защото разнасят „руската бойна слава” и са привърженици на „бащицата Сталин”. Стар, но изпитан метод за събуждане на носталгични чувства.

След „посещението” им преди месеци в Калининград те са наречени от медиите „цирк на колела” заради парадната патриотарщина, която демонстрират.

 

Само преди месец и половина пък в Беларус се обсъжда предложението „Нощни вълци” да бъдат обявени от поркуратурата за екстремистка организация извън закона. Повод за крайното решение е изявления на Хирурга, че Беларус е част от Русия.

 

Рокерите на Хирурга печелят и от охранителна – имат си фирма „Вълк”. Също от спечелването на различни проекти. На много от конкурсите обаче се явяват само те, което е силно подозрително. Никой обаче не смее да говори открито за това, защото рокерите са смятани за „свещени крави” на Кремъл.

 

През 2004 г. хора на Хирурга нападат с оръжие колеги рокери от клуба „Трите пътя”. Един човек е убит, двама са ранени.

Саша Залдостанов се стреми към политическа кариера. Всички тези походи и лозунги за славянско братство са чиста пропаганда и повод за създаване на националистична партия, която да е боен резерв на Путин, това споделя бивш член на клуба, който напуска заради лицемерието на Хирурга.

 

До неотдавна у Хирурга нямаше и помен от сегашните му патриотични изяви. Изведнъж се превърна в най-големия родобюлец, което е много смешно и тъжно, споделя друг бивш моторджия Сергей Агапов.

Сайтът Уазми пък описва културата на рокерите от „Нощни вълци” в която важна част заема алкохола. Описват се детски тържества, организирани от рокерите, на които се продава алкохол.

На 24 април 2015 г хокери удрят сайта на „Нощни вълци” и качват на него иронични текстове и снимки. И т.н. и т.н. Историите са много. Както и съмненията в искреността на „вълците”.

 

„Нощни вълци” стигнаха и до България. Има-няма за няколко часа станаха главни герои в медийни публикации, политици и коментатори се хванаха за гушите дали са патриоти или путински щурмоваци, провокиращи хората в различни страни.

Както обикновено българските власти не бяха готови да реагират на мотористите, които се държат като у тях си. Всеки е добре дошъл в България, но когато използва гостоприемството ни за да пропагандира съмнителни християнски и славянски идеи, трябва да сме внимателни и категорични.

Тези работи не стават така. Когато някой се опитва с развети знамена и лозунги да те агитира за националистическа своя кауза, без да си го канил, посещението е повече нашествие, отколкото приятелско гости.

Добре, че Хирурга и мъжагите му не се сетиха да минат триумфално през Орлов мост. Щяха да се намерят посрещачи с хляб и сол - по стара традиция. Посрещали сме синеоките рицари на Хитлер и Съветската армия на Сталин след това. Ей затова толкова ни боли кръстът...


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional