Свободата днес и тук 05 Август 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бити от паравоенни в Бургас: Доблестният патриот у нас - 5-ма да ритат един паднал

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 

Побойниците в Бургас са хора от полувоенни формирования, които правят военни обучения и поддържат отношения с руснаци извън страната

Иво Дошев, Петя Станчева и Иван Панчев отишли с плакати да изразят мнението си за "Нощни вълци". Но срещу тях излезли хора с боксове и палки, които налетели да ги удрят и бият с електрошок. Това разказаха пред Би Ти Ви тримата потърпевши от спречкването с националисти на бензиностанция в Бургас миналия четвъртък

Излязохме да изкажем мнението си, носехме плакати. Бяхме посрещнати с палки, ръкавици, електрошокове, боксове. Целта ни беше просто да направим на руските моторджии такова посрещане каквото са направили в Прага, в Берлин хората, обяснява Иво Дошев

След спречкването се оказва, че Иван Панчев има счупен прешлен, но пък това не попречило и той, и Дошев да бъдат задържани заедно с т. нар. патриоти, само защото носели плакати. 

В заповедта ми за задържане пише, че аз съм задържан заради държене на плакат. През 2016 г. в България! Защото протестът или по-скоро събитието се казваше „Вън глутницата на Путин“. 2016 - това не е 1944 г., което и пишело на плаката на Дошев.

Иван Панчел пък, който имал плакат и със свастика, сърп и чук, с  изправен среден пръст.  И риторично попита това означава ли, че всеки фен на музикална група, който се разхожда с тениска със среден пръст, трябва да бъде задържан.

Това са паравоенни, или полувоенни формирования, които от години се подготвят съвсем открито в България. Извършват военни обучения – последното в Странджа. Материал на немската телевизия ZDF показа, че използват чужди инструктори – лица от руски произход, каза Панчев и попита как така само нашите служби не се интересуват от това.

Техният патриотизъм се изразява в това - 5 човека да наобиколят един и да го пребият, след това 5 човека да обиколят втори... Защото аз бях целен целенасочено с кубинки в главата. Това е джентълменският бой от тяхна страна, това е доблестта, това е което ги прави горди българи тези хора, обяви Дошев.

Аз искам да зная кой пуска тези хора 2 часа да седят на ОМВ - с военни дрехи, палки и хладни оръжия – ние се появяваме в 8 ч сутринта, те са от 6 ч сутринта, попита на свой ред Петя Станчева, която е подала сигнала на 112.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional