Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЦЪРКВА БОЛГАРОСОВЕТСКАЯ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Коста Радев

Призракът на мъртвата българска църква  надигна глава от небитието, впери очи на изток и отново увери своя личен бог-вседържител, че църквата все още е само негова и дори смъртта й е безсилна да ги раздели. После хлопна капака на ковчега  и потъна в обикновеното си гробно мълчание. Кремълският господар ще е доволен, това е най-важното. Глупавите българи може да покрякат малко, пък ще спрат, те все така правят. Кой им обръща внимание – правителство ли, парламент ли, партии ли? Та ние ли, независимата църква, ще им даваме сметка на кого сме се продали? Това си е наша автокефална  работа и никой няма право да си вре носа в църковните работи. Инак ще насъскаме някоя дърева така да ги облае, че свят ще им се завие.

          Събори ще ми правят, представете си! Че ние ако искаме събори, не можем ли сами да си направим, заедно с батюшките? Такъв събор ще им спретнем, че ще им изпопадат калимявките! И мотористите ще поканим, нашите съветски рокери, да се види, че и народните маси са с нас. Нали разправят уж, че църквата е народът, хе, хе! Ами нашият народ като вече заобикаля черквите, да не би църква да нямаме? Щом имаме синод, значи и църквата ни е жива и здрава, хе, хе! Не  народ трябва за църква; не народ, а синод и имот! Това е нашата църква българосъветска и ще пребъде през вековете и ще се умножават имотите й, а във външнополитически план – ще им покажем на ония натрапници, че никой не ни трябва, освен Батята – той ни е и Отца, и Сина, и Светия дух и нему ще се кланяме, докато управлява! Сетне – на следващия Батя и така во веки веков, амин! Важното е в синода да цари единодушие по въпроса кому да се кланяме и молим, иначе на разкол мирише и намаляване на рублопотока поради непослушание. А не бива! Всичко друго иди-дойди, но доверието на Батя да не се клати и златното ручейче да не намалява и за миг; инак за какво сме се окичили с тия кръстове и се потим в жегите с черните раса? Народът – на плаж, а ние служим ли, служим!

          Дадохме им да разберат на тия съборджии, че без нас не може – в смисъл, че без върховенството на Батя никаква организация не е валидна и толкоз! Оня бил Вселенски, тоя бил не знам какъв си – глупости! Батя е вселената бе, ей! Това още не сте ли го разбрали? Той е пътят, истината и животът! Ама глупав свят – не иска да повярва и туй то! Нищо де, като не повярват с добро, Батя може да обърне другия край, пък тогава ще ви питаме на кой господ е по-здравословно да се вярва. Каза ви се – Русия е там, където е православието – и толкоз! Това засега – след това иде ред на цялото християнство! И когато Батя стане и вселенски патриарх, и католически папа, и всехристиянски император, ще видите колко мъдри сме били ние, синодалните представители на Русия и по съвместителство водачи на църквата българска.

          Сега нека подремнем, да поспим, че ни чакат велики дела. Хубаво е да заспим преди да пропее дърева, новото православно славейче с червената гушка. Щото колкото и да си го обичаме, все пак предпочитаме нещо, дето поне знае нотите. А най-добре тишина. Тишина и мъртвило по цялата територия, също като гробище. Място злачно и прохладно, де няма скърби и болки, и цари вечен покой.   

         


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional