Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Организатор на протеста срещу „Нощни вълци“ е разследван за „лентяйство“

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

 

Асен Генов е привикван в МВР да обяснява дали не подбужда омраза


 

Клуб Z

В деня, в който „Нощните вълци“ пристигнаха в София и посещението им се превърна в събитие, един от организаторите на протеста срещу тях – Асен Генов, е трябвало да мине през близкото управление на МВР.

По информация на Клуб Z, Генов не е бил привикан точно като организатор на протеста, а поради подаден срещу него сигнал по два члена от Наказателния кодекс – единият е по Член 162:

„Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание".

Като доказателство в сигнала е била използвана публикация в сайт, според който Генов е призовал в социалните мрежи по повод „Нощни вълци“:

„Тези боклуци трябва да бъдат спрени и аз ще съм сред хората, които ще хвърлят камъни по тях. Защото с яйца няма да стане. Призовавам министър Даниел Митов да откаже достъпа на тези путински боклуци в България."

В сигнала срещу Асен Генов е бил цитиран още и член 163:

"Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1.подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години...“

Но най-интересният текст от Наказателния кодекс, по който държавата проверява Асен Генов, е Член 329. (1) от Наказателния кодекс:

„Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация“.

Този текст е известен сред юристите като текста за „тормоз над проститутките“. Той е останал в Наказателния кодекс от годините на тоталитарния режим и няма адекватна употреба днес.

Асен Генов образно обобщава написаното в сигнала: „Парите на ЦРУ, Сорос и световния ционистки заговор“.

Преди по-малко от година Генов бе проверяван по сигнал на Недялко Недялков до прокуратурата, включително и доходите му.

"Разбирам, че някой е обезпокоен от това, че не упражнявам според него обществено полезен труд. Което ме навежда на мисълта, че все още има хора, които живят в социалистическото минало, когато трудът беше задължение, а не право, както и във времената, когато частната инициатива и възможността на човек да има законни доходи при най-разнообразни взаимоотношения, в рамките на Закона и общоприетите морални норми в обществото. Сред тях например са гражданските договори и хонорари", коментира Генов пред Клуб Z.

Той добави, че получава „ежедневни заплахи, обиди и смъртни присъди".

"Това ме кара да мисля, че някой целенасочено занимава институциите с глупости, опитва се да ги ползва като инструмент за политически репресии и в крайна сметка им пречи или поне им отнема от времето да решават истинските проблеми в обществото ни, свързани с организираната престъпност, корупцията и популярните напоследък паравоенни формирования, които бият български граждани и се готвят за въоръжен преврат", коментира още Генов.

Според него целият сигнал се основава на анонимни публикации в интернет.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional