Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов: Черно море трябва да е демилитаризирана зона

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

 

Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов влезе в задочен спор с президента Росен Плевнелиев. Часове. След като държавният глава, който участва на срещата на върха на НАТО във Варшава, се произнесе, че присъствието на НАТО в Черно море трябва да се засили. Mинистър председателят каза, че според него то трябва да бъде превърнато в демилитаризирана зона и в него изобщо да не плават никакви бойни кораби, подводници и т.н. И допълни, че такива оръжия няма да донесат нищо хубаво нито на България, нито на останалите държави в региона.

"Това е зона, където се очаква да се добива газ, където всички държави имат туризъм, дава възможности за голям стокообмен. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни”, запита риторично премиерът. И допълни, че винаги е заемал такава позиция и я е споделял с всички държавни лидери, с които е говорил.

"Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока - Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни, без кораби, без подводници”, каза още премиерът. И допълни, че би предложил тази идея на колегите си в Европа да бъде обсъдена.

По повод разминаването в позициите му с тези на президента Росен Плевнелиев Борисов заяви, че в България има разделение на властите и както президентската институция, както Народното събрание, така и кабинетът, имат своя позиция. "Прекрасно е, когато тя е уеднаквена. И когато говорим с президента Плевнелиев, ние сме на една позиция по тези теми. Разбира се има държави, които искат повече въоръжаване, много повече армия да се струпва. Аз винаги им казвам, че когато струпваме армия, то води до реципрочна реакция. И обратното – когато руската страна докарва ядрени подводници с крилати ракети, това довежда пък до обратния реципрочен вариант да се засилва отбранителната мощ на НАТО”, отбелязва Борисов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional