Свободата днес и тук 10 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Протестна мрежа" сезира прокуратурата за проруските паравоенни у нас

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 
 

Протесторите изпратиха открито писмо, в което настояват да се провери законосъобразността от съществуването им

Организацията "Протестна мрежа" изпрати открито писмо до прокуратурата, ДАНС и Министерски съвет, с което ги сезира за съществуването на проруска паравоенна организация у нас и за действията й.

В писмото се казва, че съществуването на тази организация, наречена Военен съюз "БНО Шипка", е забелязано при посещението у нас в края на миналия месец на рокерския клуб, близък до Путин - "Нощни вълци".

От "Протестна мрежа" твърдят, че през последната година организацията открито проповядва въоръжаване и мобилизиране на населението за "всенародно въстание", извършва практически военни обучения и набира бойци – най-вече бивши полицаи и бивши военни.

Допълва се, че протестиращите граждани срещу посещението на "Нощни вълци" са били нападнати тъкмо от членове "БНО ШИПКА".

"Смятаме, че са налице достатъчно данни, че в България имат действат проруски паравоенни организации, които са близки до режима в Москва и са готови да се изправят срещу български граждани, ако се наложи да защитават руските интереси и политика в България", пишат от "Протестна мрежа". Те казват и че тези паравоенни организации проповядват чрез онлайн медии незачитане към българските институции и необходимостта от всенародно въстание.

Като български граждани и граждани на Европейския съюз сме силно обезпокоени от безпрепятствените действия и развитието на такива организации на територията на Република България и на Европейския съюз. Дейността, която въпросните паравоенни структури развиват в България значително наподобява действията на проруските сепаратистки групировки в Източна Украйна, допълват от организацията. Напомнят, че подобни "въстания" са довели до обявяването на Донецка и Луганска народна република.

От мрежата настояват да се провери законосъобразността на уставите, публикациите и действията на тези организации, както и произхода на средствата, с които правят обучения. Иска се още да се установи и неутрализира "международната заплаха за националната сигурност на страната от чужди институции и организации".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional