Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Защо читавите не се задържат в българската политика

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Христо Иванов, http://clubz.bg

 

Нямаме ли интерес в тази кампания за президент да има и умни хора?


 

Христо Иванов

В реално време можем да видим защо в бългаската политика читави хора влизат трудно и още по-трудно се задържат. Не знам какви са плановете на Трайчо Трайков, нито какво бистрят в Гражданския съвет (към Реформаторския блок - б.р.). Щом името му се чу, обаче, моментално се почна с дивия хейт.

Хейтърите са ясни

По един или друг начин болшинството от тях имат интерес политическата среда да остава все същото токсично блато, в което виреят само готови на всичко шаячни типове и "двойници" (по Тодор Колев). Всичко това е част от пропагандната обработка, чиято цел е "населението" да бъде държано в постоянно състояние на безизходна фрустрация, на фона на която лесно да му се подхвърлят телевизионни "супер-харизматици" за спасители и може да му бъде "продадено" всичко.

Това, което се чудя, е нямаме ли интерес в предстоящата надпревара, освен палячовци, кампанийни професори и академици (по аналогия с Чеховия "Свадебный генерал"*), послушни партийни пионки без собствена воля и тв харизматици, да има и

поне един приличен човек

Човек, който всъщност има експертиза, и то първокласна, в област от стратегическо значение. Човек, който е минал през българската политическа месомелачка и е излязъл с приличие, може да бъде видян всеки ден по улиците в София и гледа хората в очите със запазено достойнство и чувство за човешка мяра.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ И ТРАЙЧО ТРАЙКОВ НОМИНИРАНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

Човек, който е доказал почти уникалното за българската политика качество да казва "не" на всевластния си бос, запазил е лична и морална консистенция. Човек, който не се тика винаги напред и не се кипри по коктейли с телевизионната ни шоу-аристокрация, но ако се случи да разговаряш с него, имаш редкия лукс да общуваш с умен човек.

Чудя се, нямаме ли интерес - независимо за кого планираме да гласуваме - в тази кампания да има и такъв човек?

----

Коментарът е от фейсбук профила на бившия министър на правосъдието Христо Иванов.

* "Сватба с генерал" е пиеса на Антон Павлович Чехов. Изразът се използва за подставено лице.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional