Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кой не обича Украйна?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров, http://kafene.net

 

 
 
 
 


Колко пъти сте видели вие, драги читатели, след събитията на Майдана  някой да пише с любов за Украйна в българската комунистическа преса?


В тази преса Украйна сякаш не съществува. И все пак това, което тази страна направи срещу вековния си окупатор Русия, е най-болезнения факт за целия период от разпадането на Съветския съюз.


Това беше не чудо, а по-скоро епохално чудо! Никой не предполагаше нито за минута, че такова огромно парче ще се откъсне за толкова кратко време и ще тръгне по своя път!


За хора като Путин и компания това наистина боли. Той трябваше или да тръгне на пълномащабна война, или да се примири. Той не тръгна на война, но и не се е примирил.


Предричанията са, че отсега нататък неговата цел ще бъде да поддържа колкото се може по-дълга нестабилност в нова Украйна и да се надява на вътрешни размирици и смяна на правителството.


Това обаче е и неговата цел в България. Затова няма да видите нищо, камо ли любов, към Украйна от такива комунистически творения като БСП, АБВ, ДПС, Атака и ПФ. Днес те не могат да я гледат. За тях тя е враг и обект на омраза.


Без нея обаче Русия е като празна черупка на морска мида. Самата история на Украйна включва по-голямата част от историята на Русия – от древни времена до покръстването на Киевска Рус.


Както и България, християнството не започва с покръстването на новодошли езични народи в девети или десети век и води началото си още от първи и втори век с мисионерската дейност на първите апостоли сред населението на черноморските траки, гърци и сармати.


Както и България, ще мине време преди тя да намери индидуалния си образ сред народите на Европа, особено след вековна русификация и замазване на всякаква национална идентичност.


За ужас на българските комунисти, на самата Русия предстои еволюция, този път от еднолична тирания, не по-различна от тоталитарното й минало.


Украйна плаща и ще плати с жертви срещу отмъстителен кагебист като Владимир Путин.

Тя   е неговия най-зрелищен провал. Началото на нейния независим път към Европа обаче е поставено.


Посещението на Порошенко в България беше много нужна демонстрация на перспективите за развитие между двете страни и особено неприятен факт за комунистическите структури, чиято ориентация към Русия е като кон с капаци. Всяко развитие в отношенията между двете страни може само да помогне в европеизацията на Украйна и да балансира късоумието на Путинската агресивност срещу тях.  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional