Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Предаването на турския гражданин и символното саморазрушаване

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Маргарита Илиева, http://www.dnevnik.bg

 

  •  
 
 

"Дневник" публикува мнението на адвокат Маргарита Илиева във връзка с експулсирането на турския гражданин Абдулах Бююк в Турция

Българските власти, в частност министърът на вътрешните работи, а най-вече - министър-председателят, който стои зад всяко подобно действие на това правителство, нямат самоуважение.

Човек със самоуважение не би се преструвал, че не знае, че днес в Турция опонентите на режима плащат като цена основните си права – на живот, на свобода от нечовешко и унизително отнасяне, на лична свобода и неприкосновеност, на справедлив съдебен процес – под предлог, че "не е в нашите правомощия да даваме политическа оценка на едни или други събития" (Румяна Бъчварова, цитирана в "Дневник").

Единствено човек, който гледа на себе си като на лишен от достойнство,
може да откаже да съобразява каква е реалността


под предлог, че "в Турция изявленията, които се правят, не са стигали до нас като официална позиция" (пак).

Европейският правов ред и българският закон императивно изискват да бъде съобразена вероятността основните права на човека и самият той да бъдат смазани, преди да бъде предаден на държавата, която ще направи това.

Уважението към правовия ред и правата на човека обаче
изисква съзнание за свой, собствен интегритет


а министърът на вътрешните работи и министър-председателят нямат нито такова, нито такъв. За съжаление ние, българите, чиято е заслугата да имаме това правителство, трайно сме с образа, в огледалото и пред другите на народ без интегритет.

Историята ни, която пишем днес, се оформя именно от това самосъзнание. Затова тялото на този, който ще бъде вероятно погубен от сегашната турска власт, е колективното тяло на самите нас, българите, които символно се саморазрушаваме под натиска на съзнанието за собствена низост.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional