Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Главният прокурор поиска имунитетите на двама депутати от ДПС

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Главният прокурор Борис Велчев е поискал имунитетите на двама депутати от ПГ на ДПС - Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цецка Цачева. 
 

Двете искания са постъпили  в петък в парламента. Зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан съобщи, че двамата народни представили са депозирали заявление за отказ от имунитет.

Главният прокурор иска да се възбуди наказателно преследване срещу Сефер за документна измама.Срещу Митхат Табаков се подготвя образуването на две наказателни производства. Едното е за престъпление по служба, а второто е за документна измама, престъпление по служба и за подкуп.

Двамата народни представители Гюнай Сефер и Митхат Табаков не бяха в петък сутринта в Народното събрание, тъй като присъствали на Областна конференция на ДПС в Силистра.

Малко преди заседанието на парламента от ПГ на ДПС са разбрали, че има искане от главния прокурор за сваляне на имунитетите на двамата депутати. Веднага след това народните представители са били информирани по телефона. И двамата са заявили, че изпращат писмени заявления, с които дават съгласие да се възбуди наказателно преследване срещу тях.

Преди да стане депутат, Табаков беше кмет на Дулово, а Сефер – областен председател на ДПС – Силистра.

Един от скандалните случаи, с които се свързва името на Табаков, е проектът за ВиК-системата на Дулово, който спечели финансиране от оперативната програма "Околна среда" за 37 млн. лв. По него обаче плащания не се извършиха, а изпълнението му беше спряно от КЗК. Той беше спечелен от фирма "Джеми", в която търговски директор е Сали Табаков, брат на Митхат Табаков.

Гюнай Сефер пък бе обвинен от бившата директорка на НАП Силистра Милена Цолчовска, че чрез фирмите си източва ДДС, а общински съветници негодуваха, че фирми на Сефер печелят обществени поръчки на община Дулово.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional