Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Внучката на Живков с държавни поръчки за 4 млн. лв.

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
kafene.net

Видната социалистка и моден корифей Жени Живкова е получила почти 4 млн. лв., пласирайки своя конфекция в държавни структури, докато на власт бе нейната партия БСП, пише „Монитор”.  

Въпреки ангажиментите си на народен представител в предишното Народно събрание внучката на Тодор Живков е съумяла да спечели десетки конкурси и да облече няколко ведомства в своите костюми, показва информация от Агенцията по обществените поръчки.

Живкова е продавала на едро буквално до последните дни на кабинета „Станишев”, когато е наета да облече служителите на Националната служба за растителна защита. Срещу около 100 хил. лв. фирмата й „Калебо” е пременила 85 чиновници във ведомството с нови сака, панталони, поли, ризи и вратовръзки, разказва вестникът.

 Твърд неин клиент е бил правителственият Авиоотряд 28, който за последните 4 години е обличал служителите си само с дрехи на родната дизайнерка. Сред любителите на модните линии, които проповядва тя, е било и ръководството на летище „София”. То е платило на фирмата на Живкова повече от 1 млн. лв.

 Щедро се е отчел и скандалният бивш шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев-Батко, който е разследван за това, че е наемал фирми на брат си да ремонтират шосета. Той направил поръчки за над 250 хил.

 Жени Живкова е снабдявала държавните ведомства с какви ли не дрехи - от лекарски престилки до специални гащеризони от док и водозащитни шуби за Националната компания „Железопътна инфраструктура”.

Категорично не съм печелила сделка, без да е проведен конкурс, казва бившата депутатка от БСП. По думите й не може да има каквито и да било съмнения за конфликт на интереси, тъй като фирмата й работела с държавните институции от доста години, много преди на власт да дойде тройната коалиция.

От: http://kafene.net/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional