Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ИСТИНАТА

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Станка Върбенова

 

Истината е важна - дори и когато е драматично различна от твоята. Затова и даваме гласност на това писмо - въпреки че не споделяме нито вярата му в управлението на "твърдата ръка", нито прекомерните надежди, които се възлагат на Бойко  Борисов.

Е. С.

„Истината” – това е една от най-важните думи,  смисълът на която трябва  да е включен в ценностната  характеристика на човека. Много или малко са хората у нас, за които това е така?  Аз съм на 75 години и цял живот съм се вълнувала от този въпрос.Изводът ми е, че броят на такива хора е недостатъчен за формиране на  онази критична маса, която би могла да оказва достатъчно голямо положително влияние над останалите. Констатирала съм, че за голяма част от българския народ думата „истина” е почти изпразнена от съдържание и рядко се употребява. Масово се използват полуистини, с различно процентно съдържание на истини. Най-тъжното е, че в ежедневието на обществения живот у нас, лъжата  се представя за истина. И никой не се притеснява, че това е наложила се реалност!

Заслуги за това имат най-вече медиите. Служейки си с най-мощното оръжие – думите, защото те въздействат пряко върху съзнанието и подсъзнанието, медиите  формират обществено съзнание, което може да свали от власт всяко правителство. Вместо да служат на истината, каквото е предназначението им, голяма част от българските медии слугуват предимно на полуистината и лъжата.

Тъжен е фактът, че у нас много хора не се замислят за това -  кое е истина и кое – не. Те даже не изпитват  потребност да знаят истината.  Затова българските граждани не знаят истината за това, например, кой кой е в България, кои го управлява и какво точно и защо се случва в държавата. Темата за истината и българския народ е толкова всеобхващаща и толкова депресираща, че всеки нормален средностатистически гражданин от страни като Швеция, Норвегия, Япония, САЩ, Великобритания и други страни би я приел като абсурдна и не за вярване. Не за вярване, но е истина!  Ето само няколко факта:

1.      Изминаха 20 години от промяната в 1989 г., но българският народ все още не  знае истината за полувековния комунистически режим в България. Европа  осъди и отхвърли комунизма, но у нас не е така, защото мозъчните центрове на комунизма и икономическата власт, която наследниците му  запазиха и до днес не позволяват истината да се разкрие, да се разбере и приеме от хората.

 

2.      Наследниците на милиони семейства, пострадали жестоко след 1944 г. не знаят истината за съдбата на тяхните баби и дядовци, на които ей-така, за 1 ден, без никакви компенсации,  бе отнето всичкото имущество на село: ниви, инвентар, машини и животни, както и всички фабрики, предприятия, работилници и т.н. до последната будка за вестници в града.  Не е разкрита истината за за убийствата, без съд и присъда, за жертвите в концентрационните лагери, както и за хилядите, изселени от домовете им в различни краища в страната, оставени без пари и работа.

 

3.      Българският народ не знае истината за това защо България се върти в омагьосън кръг вече 20 години. След дворцовия преврат през 1989 г. БКП, прекръстила се на БСП, роди десетки партии и въведе, дирижиран от нея, политически и икономически хаос, който доведе България до колапс в 1996 г. Създала неизброими проблеми, тази партия и до сега прехвърля вината за тях върху другите. Затова Маргарет Тачър  казва: „ комунистите и социалистите са най-безсрамните хора на света”.. Истината за прехода у нас беше безмилостно мачкана и деформирана, в резултат на което народът се обърка тотално. Затова продължава да бъде лесно манипулируем и  да избира народни представители, както и да дава властта на наследниците на тези, които за 45 години убиха духа на нацията и изкривиха ценностната система. Това, което турското робство не успя да направи за 500 години.

 

 

          Въпреки всичко, българският народ тази година извърши едно чудо. Без да знае цялата истина за това, че държавата ни е  тотално корумпирана и присвоена от мафиите, се обедини (ето това е чудото)  и чрез масово гласуване изхвърли от властта тройната коалиция (БСП, ДПС и НДСВ). Цялата власт получи ГЕРБ, защото е най-голямата партия, а нейният идеен лидер г-н Борисов беше доказал, че има силна воля, дух и силна ръка.                                                                                           

    Падналите , обаче, не се примиряват и веднага започнаха истинска война с новото правителство и с премиера г-н Борисов, развявайки най-безсрамно знамето на лъжата. Отново пуснаха в действие комунистическата тактика – нападението е най-лесната отбрана. Чрез медиите разбира се, най-силният им съюзник..

      Главната цел е моралното  унищожение на г-н Борисов чрез сриване на доверието  на хората в него. Това не трябва да се допуска, за да не се повтори историята с г-н Костов, когото комунистическата пропаганда очерни до  степен, че не остана човешки грях, за който той да не е отговорен.. Тогава пропагандата успя, но остави България в застой цели 8 години. Сега отново мръсната работа ще извършат медиите, защото така им вменяват тяхните собственици. Началото е положено – закрита е телевизията  RETV , от която можеше да се видят и чуят програми и предавания, различни от другите медии.

    Надявам се много, че новата власт и г-н Борисов ще спечелят предстоящата война, която водят срещу корупцията, мафията, БСП, ДПС и кривата правораздавателна система.. Да не забравя и профсъюзите – петото колело в каруцата на демагогията и популизма..

    Дългият ми житейски опит ми дава основание да дам 3 съвета на г-н Борисов:

1.      Да се направи подробен анализ и изводи от него за полученото наследство от тройната коалиция. Това да стане достояние на всички граждани.

 

2.      Да се организира и реализира ежедневна информация за работата на Правителството: какво и защо се прави и какви резултати се очакват. Информацията да се излъчва по телевизията, достъпна до всички точки на страната. Защото всички български граждани  гледат телевизия, а интернет ползват много малко хора.

 

3.      Ежеседмично Премиерът да прави обръщение към българските граждани, като се отчита за работата на Правителството през изтеклата седмица.

 

    Подценяването на медиите и недостатъчната информираност на българските граждани за истинската работа на властта, особено сега, са пагубни грешки, които правителството и г-н Борисов не трябва да допуснат, на каквато и да е цена! Те трябва да знаят, че доверието на хората е най-сигурната гаранция за успеха им! Доверие, обаче може да има само когато се знае истината. Ако я знаят, хората могат всичко да понесат и да запазят доверието си.

     Моля се, надявам се и много искам да вярвам, че Правителството и г-н Борисов ще покажат до край силна воля и твърдост в борбата с корупцията и мафиите, както и постоянство при изпълнение на програмата си.

       За да изплува от блатото на корупцията, кражбите, сивата икономика, престъпните групировки и мафии, България се нуждае от силната воля, дух и ръка на г-н Борисов. Дано пречките и ударите – явни и подмолни засилят още повече тези му качества! Дано Правителството и Премиерът знаят, че най-силният им съюзник е  ИСТИНАТА ,  която трябва да възкресят и пазят!

            

София,  27.11.2009 г.                                     инж.Станка Дим. Върбенова

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional