Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Имам щастието да не познавам този тип играчи"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

"Щом големите богаташи почнат да се оплакват от правителството, това означава, че ние работим добре." Така министърът на финансите Симеон Дянков коментира в четвъртък подетата срещу него напоследък от бизнесмена Васил Божков атака.

"След 20 години извън България имам щастието да не познавам този тип играчи", каза Дянков пред бТВ по адрес на най-известният самостоятелен бос в хазартния бранш.

Финансовият министър съвсем до скоро не знаел, че Божков минава и за най-богатия българин. " Не, не знаех, но факт е, че ако той наистина е най-богатият българин и той, ако почне да се оплаква от това, което ние правим, това всъщност за мен е огромен успех, защото показва, че ние работим за средните българи", каза Симеон Дянков.

Васил Божков, който е съсобственик в компанията за залагания "Еврофутбол", която досега се ползваше заедно със спортния тотализатор от 10-процентна ставка корпоративен данък, реагира остро по повод вдигането на данъка върху хазарта до 15%.

В две интервюта той нарече финансовия министър "неуравновесен" и "изключително некомпетентен" и го обвини, че "осъществява геноцид върху българския бизнес", че не може да прави бюджет и "с действията му правителството затваря държавата".

В отговор Дянков припомни, че кредитната агенция "Стандард енд Пуърс" преди два дни е повишила оценката си за страната - само след четири месеца дейност на новото правителство.

"Този факт показва, че това са празни думи на човек, който явно сме му накърнили интересите. Но аз пак казвам, ако се накърнят интересите на големите богаташи, това всъщност е хубаво за правителството и за средния българин. Аз се радвам всъщност, че това го е казал", коментира финансовият министър.

На забележката, че, "щом е най-богатият, Божков очевидно разбира от пари", Симеон Дянков отговори: "Аз също разбирам от пари и съм бил финансист, съм, по международните класации, най-добрият финансист в цяла Източна Европа, седми в цяла Европа, сред първите сто в света. Той едва ли е сред първите сто най-богати хора в света. Аз съм по-добър финансист, отколкото той е богаташ."

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional