Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

В РЗС още се "безпокоят" за Тагарински

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

В партията на Яне Янев продължават да се безпокоят от "изчезването" на Марио Тагарински. Това става ясно от разпространено в неделя съобщение на Политическият съвет на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) и на Парламентарната й група, която фактически не съществува след подаденото от Тагарински в петък заявление за напускането й.

За ръководството на РЗС обаче два дни по-късно поведението на Марио Тагарински продължава да е "необяснимо". По обед в неделя от РЗС отново изразиха опасения, че Марио Тагарински "може да е обект на физическо или психическо въздействие". В съобщението се посочваше, че в 17.30 ч. в неделя депутати от партията и членове на Политическия съвет ще посетят отново дома на Марио Тагарински и, ако той не бъде открит, "ще призоват своите членове и симпатизанти от цялата страна да се включат в издирването му".

В събота премиерът Бойко Борисов съобщи, че се чул по обед с Тагарински, който го потърсил сам, след като чул "какви глупости се разпространяват". Тагарински обяснил, че в петък вечер празнувал 33-та годишнина от сватбата си и затова не си вдигал телефона.

Два дни по-късно обаче Тагарински не се бе появил лично и публично, за да обясни мотивите за напускане групата на РЗС и да разсее разпространяваните он неговите сегашни съпартийци съмнения и тревоги. Официално в момента той продължава да е член на партията, която с неговото напускане губи правото си на парламентарна група. Според парламентарния правилник за това са необходими 10 народни представители, а без Тагарински депутатите на РЗС остават девет.

В неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе призован ден по-рано от РЗС да обяви "политически отвлечения" Тагарински за общодържавно издирване, заяви, че "Министерството на вътрешните работи не може да бъде една неуравновесена правоохранителна система".

"Ние винаги работим адекватно на сигнали, които получаваме от близките на лицата, които са изпаднали в някаква беда. Състоянието на Яне Янев аз не бих искал да го коментирам и не бих искал и да правя какъвто и да е било коментар по неговия призив и неговите оценки, и неговите хипотези, защото те са несъстоятелни", заяви Цветанов пред БНР.

В късните следобедни часове представители на РЗС успяха да се чуят с Тагарински по телефона, което обаче не разсея докрай опасенията им. Най-напред хора от РЗС, придружени от журналисти, се опитаха да се срещнат с Тагарински пред дома му на бул. "Дондуков". До среща не се стигна, но заместник-председателят на Политическия съвет на РЗС Димитър Абаджиев успя да се свърже с Тагарински по телефона след около десет минути чакане пред дома му. По телефона, пуснат на високоговорител, Тагарински заяви, че е напуснал парламентарната група по собствена воля.

"Днес е празник, вие не уважавате ли християнските празници" каза Тагарански в разговора си с Абаджиев. "Правя го по собствена воля. Стига с тия номера -  аз не съм кукла на конци. Аз каквото трябва, съм го направил, на никого нищо не дължа - ако не бях аз, нямаше и група да има", каза още  Тагарински в разговора си с Абаджиев.

Въпреки това обаче от РЗС казаха, че продължават да са обезпокоени от начина, по който той е напуснал ПГ, защото в 13 часа в петък, когато са го видели за последен път, не е показал по никакъв начин, че иска да напусне групата.

Според Абаджиев излизането на Марио Тагарински от ПГ на РЗС е политически рекет от страна на ГЕРБ.

"С това политическо отвличане се цели да бъде отстранен Яне Янев от председателството на Комисията за борба с корупцията, защото тя заработи много силно. Тази седмица е имало точки в дневния ред на комисията, свързани със сегашни министри", каза Абаджиев.

Ако някой си мисли, че ще спре каузата на РЗС по този начин, дълбоко се лъже, ние нямаме нужда от коли, комисии и  стаи, за да работим за каузата си, допълни той.

Освен това Абаджиев твърди, че в събота Тагарински не е говорил с премиера Бойко Борисов по телефона, а се е срещал с него, но не уточни къде.

Абаджиев призова Тагарински да напусне и парламента, ако наистина напуска ПГ на РЗС. В неделя няколкостотин души от Враца, където е избран Тагарински, както и поне три хиляди души от Югозападна България са имали готовност да дойдат в София, за да търсят среща с Тагарински, каза Абаджиев. От РЗС казаха, че ще искат разрешение от общината, за да докарат пред дома на Тагарински в центъра на София неговите избиратели и да го питат защо напуска ПГ на РЗС.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional