Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Тагарински "достойно“ остава в парламента като независим

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

В първата си публична изява напусналият парламентарната група на РЗС Марио Тагарински заяви в понеделник, че "засега“ няма да ревизира позицията си и ще стане независим народен представител, след като в сряда решението му бъде обявено в пленарна зала.

Основният проблем е "дали подкрепяме дясно управление или не, честно и почтено", заяви Тагарински пред БНР. По думите му проектът "РЗС" е станал "силно персонифициран".

Имаше неуравновесени реакции, каза Марио Тагарински по повод драматичните сцени, разиграни от РЗС през почивните дни, когато се лансира версията за "политическото му отвличане".

"Аз съм 51-годишен, хетеросексуален, нормален мъж с деца и внуци, от 18-годишен си вадя хляба сам и всички решения взимам сам, никой по никакъв начин не ми е въздействал", декларира Тагарински, който през последните години смени няколко партии и парламентарни групи.

Той подчерта, че решението да напусне РЗС не е взето "под натиск или въздействие на когото и да било“ и че то е "дълбоко премислено“. "Нито ме е купувал някой, нито ме е продавал, нито пък ми е въздействал с психотропни вещества“, допълни депутатът.

Според него "става въпрос за липса на доверие, на различна визия по методите и начините на водене на една политика, по изразните средства".

С думите, че си дава сметка, че с напускането му групата на РЗС се разпада, той каза още, че нищо толкова "драматично няма да се случи“, а само "някои ще загубят привилегиите си“. Според него обаче РЗС трябва да "продължи да подкрепя дясноцентристкото управление“. Именно това и стояло в основата на неговото решение да напусне групата.

"Не ме е избрал Янев, а хората“, каза депутатът и изтъкна, че той бил един от спонсорите и "архитектите“ на проекта "РЗС".

"Това беше един проект, който започна в предишното НС, от много широк кръг политически партии – ВМРО, БЗНС, независими и пр. Бях помолен да водя листата във Враца, помолиха ме лично Яне Янев и Димитър Абаджиев две вечери преди да се регистрират листите. Бях обявил, че нямам намерение да се кандидатирам и отидох в един район, в който не се очакваше да имаме мандат. Ако имам на някого да благодаря, то това е на системата Хейър-Ниймайер, по която се изчисляват гласовете“, каза Тагарински.

"В момента, в който сформирахме групата, многократно съм поставял пред г-н Янев въпроса да седнем и да поговорим по мъжки. Този проблем все се отлагаше и доверието между нас започна да се нарушава. Нищо трагично не е станало, хората се събират, разделят и т.н.“, допълни напусналият РЗС.

Той обеща в сряда да изложи обстойно мотивите за оттеглянето си от групата на Яне Янев.

"Дължа разговор на моите колеги и ще го направя по един подходящ начин“, допълни Тагарински.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional