Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Мартин Димитров наложи свои съюзници на ключови позиции в СДС

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красен Николов

На първия Национален съвет на СДС, проведен след оспорваните вътрешнопартийни избори за председател, новият стар лидер Мартин Димитров успя да наложи свои съюзници на ключови позиции. За главен секретар в понеделник бе утвърден Димитър Иванов, а за ръководител на постоянно действащия Национален предизборен щаб – Борис Марков.

Досега Иванов бе заместник на главния секретар на СДС, а Марков бе шеф на политическия кабинет на Мартин Димитров, като се занимаваше и с финансите на партията.

Двамата са избрани с почти 100% от гласовете на Националния съвет, заяви лидерът пред медиите.

Мартин Димитров представи Иванов като човек, който "от много години работи в партията" и я познава. За Марков каза, че ще работи за "консолидацията" в СДС.

Така лидерът на СДС ще има в екипа си хора, на които ще може да разчита, за разлика от предишния път, когато след спечелването на председателския пост, направи конкурента си Иван Сотиров главен секретар. Това обаче не доведе до помиряване на вътрешните конфликти, а до тяхното разрастване, тъй като СДС – София, чийто представител е Сотиров, неотклонно оспорваха политиката на Мартин Димитров, а сега се опитват да докажат, че преизбирането му е било манипулирано.

Издигането на новите ключови фигури в партията също породи интриги. Твърди се, че Борис Марков е протежиран от общинския лидер на СДС в Бургас Вълчо Чолаков, който отново влезе в Националния изпълнителен съвет и зае зам.-председателско място.

През септември в местната структура имаше множество скандали и подадени оставки с обвинения за задкулисни игри.

Областният председател на СДС-Бургас Владимир Павлов и зам.-председателят на общинската структура Ангел Божидаров заявиха, че зам.-кметът по строителството в Бургас Костадин Марков, който е брат на Борис Марков и бивш шеф на общинската организация, има солидно влияние в СДС.

След последните избори основната опозиция на Мартин Димитров останаха зам.-председателите и членове на НИС Румен Христов и Любомир Ковачев. Първият два пъти се яви и загуби вътрешнопартийния вот за лидерския пост срещу Димитров. Ковачев от своя страна бе излъчен на поста с подкрепата на СДС-София.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional