Свободата днес и тук 19 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Поведението на БСП е шизофренично, на политически травестити

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg


Костадин Чакъров

Новият председател на Централния комитет на Съюза на комунистите в България Костадин Чакъров обяви, че организацията му ще подаде до края на месеца иск в София градски съд срещу Българската социалистическа партия (БСП) заради заграбването на миналото на БКП и заради измамата, която е извършила срещу левите симпатизанти, като се е обявила за техен идеен изразител, а всъщност е обслужвала и обслужва единствено тесни користни интереси.

Чакъров бе един от последните съветници на Тодор Живков и известно време бе близък до дъщеря му Людмира Живкова. Той е автор на две книги за близкото минало и тогавашния живот на партийната върхушка.

Пред БНР в неделя Чакъров обясни, че неговата партия, която в момента била "малобройна", защото цялата левица е "раздробена, разбита", а играчите в нея "всичките са куци коне", няма финансови претенции към БСП, а по-скоро юридически и морални, а целите й са политически.

"Ние сме подготвили всички документи... Ние преследваме и юридическа, преследваме и политическа цел. Българите най-сетне трябва да разберат, че не ги управляват комунисти, а от името на комунистите камуфлажно, измамно една партия си присвоява 120-годишна история и по този начин като вампир пие червена енергия, а в същото време е заличила левия проект", каза Чакъров и изрази моралната претенция на партията си с думите "българинът да престане да псува комунистите, защото БСП се идентифицират с комунистите, а те нямат нищо общо".

Пояснявайки на какви законови текстове ще се позоват в иска си комунистите, Чакъров каза, че "по същество БСП осъществи текста на Наказателния кодекс, член 209 - който въвежда и поддържа заблуда с цел да набави за себе си или друг имотна облага, се наказва за измама".

Той обаче подчерта, че не може да се използват текстовете от НК, защото вината винаги е индивидуална.

"Използваме текстовете за гражданска отговорност от Гражданския процесуален кодекс... Ние считаме, че тя (БСП) измамливо се обяви за политически и юридически правоприемник и по този начин стотици хиляди, да не кажа и милиони членове и симпатизанти... тя показа, че е въвела в заблуда, тъй като с всички документи, закони, нормативни актове, решения, практика и т.н., тя по същество осъществява текстовете на измама, т.е. обслужва групови користни интереси".

Чакъров продължи: "Доказателство за това е, че тя в Европа се легитимира като партия, която е скъсала, няма нищо общо с комунистическата партия, хули или най-малкото гузно премълчава и т.н., а тук, в България ходи на Бузлуджа, или на други такива партизански акции, където се идентифицира с това минало".

"Това шизофренично, да не кажа поведение на политически травестити, ние няма да го допуснем и ще разобличим", заяви още Чакъров.

Той обяви партиен курс към излизане от "нелегалност" на българските комунисти, защото досега тяхното мълчание било форма на нелегалност.

"Искам да обявя на всички слушатели и на цялата общественост,...че след 20 години мълчание, цивилизовано поведение, изтърпяхме цели пълчища от, извинявам се, журналисти, политолози, социолози, партийни централи, които обявиха поход антикомунистически и превърнаха антикомунизма в една печеливша индустрия, с която те издържат своите деца, семейства и т.н. Но въпреки всичко всички манипулации, грандиозни внушения и т.н. изтърпяхме и след 20 години мълчание, образно казано, ние обявяваме на всички, на цялата общественост, че комунистите излизат от нелегалност".

Чакъров подчерта, че дори съдът да не уважи иска на комунистите, макар да бил много добре подготвен, той щял да бъде доволен и на това думата им да се чуе от целия български народ.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional