Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пеликанска гуша

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

В Карнобат некакъв вагабонтин отмъкнал от мазето на едни хора 80 буркана с туршия и над 50 л. ракия.
Ами, да! Сложете и луканките, виното, кацата със зеле, та като влезе, всичко да му е на куп… Луди хора! Как ще държиш консерви в мазето! В мазето се държат само инертни материали – чакъл, пясък, вар (негасена), стари тенекии от сирене, кирки и лопати. Можете и книгите да си складирате, ако нема влага. Те също не се крадат. Аз съм си турил етажерки и си държа събраните съчинения на Маркс и Енгелс в 48 т, също и Ленин… Досега един не ми е изчезнал. При това при нас мазетата се инвентаризират задължително поне по два пъти месечно.
Като стана дума за Маркс, Енгелс, Ленин… Президентът на Беларус Лукашенко наложил държавен контрол върху интернет. Беларуският сатрап се оправдал с „необходимостта да се бори с всяка незаконна дейност и да подобри сигурността в страната.”
Това звучи ли ви познато, или аз ставам много мнителен? Струва ми се, че и някой друг искаше да повиши сигурността като повиши контрола…
Ей, за томовете на класиците. Те могат скоро пак да излязат на мода и у нас. Та ако някой ги иска, готов съм да му подаря Маркс и Енгелс, ако си поеме транспортните разходи. Щото тежат къде 230 кг. А на мен не ми трябват, щото основно съм ги изучил. На Ленин ми се губи 34 том, затова не ги предлагам.
„Труд”: „Мадона произвежда кокосово мляко.”
Стига, бе! Какво яде, та да произвежда кокосово мляко? Не е възможно! Един на село му умря кравата, щото цяла година я храни с ягоди. Много обичаше „Активия” с ягоди… Той, не кравата. А на мен никога не ми е умирала крава. Може би щото никога не съм гледал… Както и да е.
Ей, как може да ми пишете такива гадни работи, бе!
„Д-р Филипов,
като чета написаното и като изхождам от личен опит в сходни ситуации, стигам до тъжния извод, че още дълго ще се самоосигурявате. v.r.”
Защо така ще ми каже?!
О, ама вие само кажете, че така ще си говорим! Каквото повикало… Ей сега ще ви смръзна… Знаете ли какво е направил великият икономист Симеон Дянков като пратеник на СБ в Грузия? Под неговите мъдри съвети премахнали Кодекса на труда! Няма кодекс. Който работодател обича, ще те осигурява, който не обича – няма. Та да не дойдете всички на моя! Да ви обяснявам как да се регистрирате по Булстат и т.н…
Всъщност, този Дянков бил съкратен от СБ. Тези и още много интересни работи прочетох в една статия на Кръстьо Петков във Фрогнюз. Той Кръстьо Петков, според мен, отмъщава сега на правителството. Щото той беше заложил на един кон в това правителство, на Желева, но тя отпадна. Желева му е много близка, израснала му е в ръцете, дето се казва.
Големи ядове ще берем с това момче. Казах ви аз, че е скрита лимонка.
„Стандарт” съобщава, че четирима кандидати се натискали да консултират приватизацията на БТ. "Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид", дъщерна на едноименната американска банка. „Мълвата свързва с нея името на вицепремиера Симеон Дянков”, твърдят колегите.
Вторият кандидат е консорциум между "Кей Би Си Секюритийс Н. В и "Токушев - съдружници". Тук аз ще вляза в ролята на мълвата и ще ви напомня, че Кей Би Си са собственик на СИБанк, чийто председател на НС е Цветелина Бориславова, която слуховете свързват с името на премиера. Има и още двама кандидати, но те нямат значение… Или ще се оттеглят, или няма да отговарят на условията.
Ето това е класически случай на конфликт на интереси. Ако Дянков не се оттегли, интересите му влизат в сериозен конфликт с тези на премиера. За друго не знам, но за такова нещо ми се чини, че може да гризне дръвцето…
Между другото в цитираното по-горе изказване Иван Кръстев казва, че в уж слабата страна на Борисов - непостоянството му, всъщност се криела силата му, тъй като точно такова било и поведението на българските избиратели. Казах ли ви?! Бойко зорлен ще ни накара да направим гражданско общество. Непрекъснато ни дава поводи.
В таен списък, с който „Труд” разполагал, бюджетите на болниците били масово орязани. Тревожното, според колегите било, че били орязани университетските болници, които трябвало да поемат клиентите на затворените – пловдивската „Св. Георги”, „Пирогов”, Александровска… А на 21 болници вместо бюджет било турена една кръгла „0”.
Не знам кой списък имат колегите, но в списъка, който ми изпрати любезен читател, има още една важна новина – набримчени са бюджетите на частните болници, в което виждам пръста на „големия” либерален икономист Дянков. СБАЛК ПО КАРДИОЛОГИЯ ЕАД Варна през 2010 ще получи 5 032 700 лв., докато през 2009 г. е получила 910 158 лв. 552, 95% увеличение! МБАЛ Тримонциум ООД Пловдив, увеличение от 728 743 лв. на 1 529 000 лв., МБАЛ Здраве ООД Пловдив от 3 908 145 лв. на 6 901 400 лв. И т.н. и т.н. и т.н.
Става дума за официален документ, утвърден от УС на НЗОК, Приложение № 1 "Разпределение на средствата за болнична медицинска помощ за 2010 година по изпълнители за РЗОК по НРД-2010, в сила от 1.01.2010 година".
Да-а-а, някой прави гуша от тая работа! Пеликанска гуша!
Днес, да ви призная, ме е подкарало от сабале на почивен ден или поне на петък. Не знам вие дали сте така, но на мен както ми тръгне от сутринта, така ми върви. Ето, оня ден например, изядох една краставичка сутринта и цял ден ме кара на ракия… Та айде, чао. И, както казал Стиви Уондър на репортерката на „Труд”, „радвам се, че се видяхме”.
Всъщност, това за Стиви ще ви направи скомина и трябава да ви го разкажа. Стиви влязъл в магазин на “Епъл-Макинтош” в Лос Анджелис. И репортерката на „Труд” Пепа Петрова го пресрещнала: „Здравей, Стиви, аз съм от България!” „О, България! Какво прави моят приятел Бойко? Вчера чета в “Ню Йорк таймс”, че мафията ви му отправила сериозно предизвикателство с убийството на някакъв журналист. Но той ще се справи, той е велик джаз-музикант - перфектен импровизатор …”
Не, обърках, това за джазовия музикант е от Иван Кръстев пред австрийския "Ди Пресе" …
Те, американците, са образовани по география колкото г-жа Желева, но на Стиви му вярвам, че знае къде е България. И ще ви кажа защо. Помня една новогодишна програма, може би 82-83, Тодор Колев каза: „Поканил съм и Стиви Уондър…” И направи една дълга пауза, през която на мен ми се обърна сърцето три пъти, а и на цяла България. „…но той не дойде…” Та предполагам, че покрай тая покана е разучил къде е България…
Та Пепа и Стиви си поговорили още малко, той и дал автограф и докато се подписвал, я гледал в краката, щото на него му е все едно накъде гледа, когато пише, и я комплиментирал, че са й много хубави обувките.
Колко е малък светът, а! В Казанлък пък една пенсия си купила палто секънд хенд за 8 лв. А на палтото имало закачена брошка. Бабето веднага я занесло на златар. Щото те, пенсиите, един лев да намерят, първо на златар го носят и после на дедо поп, да им го спее, та пак да им върви… 18-каратово злато, сарафинът й броил 1 000 лв. И знаете ли какво се оказало? Палтото било на Мадлин Олбрайт!
Стават такива работи. Просто светът стана едно глобално село и ние вече се включваме в него. Само ме притеснява на туй село ний да не му се окажем любимия селски идиот. Мунчото така да се каже.
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional