Свободата днес и тук 01 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

От мазохистичното желязо човек няма да стане

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Делян Делчев


Европейската комисия изпрати едно предизвестено предупреждение за глобяване на България, поради това, че управлението ни е систематично нарушавало собственото ни законодателство, извършвало заменки на държавни (наши) гори в полза на облажили се лица. Дейност класифицираща се за непозволена държавна помощ, особено по основанията на базата, на които е направена. За сега ще ни глобят с минимум 10 евро на калпак данъкоплатец (55 милиона за 15 сделки) но сумата може да нарасне до над 150 евро на калпак.

И тук българският гражданин изпада по шопски в благ мазохизъм – пада им (ни) се, най сетне някой да ги (ни) накаже, за това че погазваха правилата, макар и ние им казвахме ама да не ни слушаха.

Звучи малко парадоксално, но да ни бичуват нас, задето други са сгрешили, а ние сме ги предупреждавали, но те не са слушали, та е трябвало да ги съборим (за пореден път – няма повторен мандат, както и почти няма довършени такива в демократичните ни времена) чак на прекалено отдалечените избори, е единственото удовлетворение, което Българинът изпитва, като някакво наказание за прегрешенията на властта. Това е садистичен мазохизъм. Властуващите така и така не ги бият. Съд ги не лови. Полицията си приказва на паркинга с тях и си заминава после. Поне нас да набият, заради тях! Да се знае че те са виновни. Па дано съвестта да ги загризе.

А ситуацията поставя в шизофренично положение новото правителство. Което за да защити нас, да ни бият по-малко, трябва да се опитва да защити далаверите, ако ще и със шмекерлъци, макар самото то, когато е било в опозиция да е говорило против тях.

Човек би рекъл – трябва да се обявят реципрочно всичките тези помощи като административни престъпления и да се отменят, а хора да влязат в затвора?

Да, ама не. Имаме си неотменим (и КС вече рече, да се не пипа) закон за амнистията, който амнистира практически само административните престъпления. И сега ни съд, ни държава, ни европеец, не могат да обвинят никой за виновен, защото законът го пази.

А ние ще стискаме зъби и ще викаме, дай да ни бият, да видим колко яко щеше да ги боли тия, ако законът работеше и държавният апарат наказваше истинските виновници. Дай ние да застанем на тяхното място, и удряй европеецо, удряй по-яко, да видят па дано да си помислят за следващият път! Бий, аз инвестирам в това да не бият децата ми, някой ден, ако някаква съвест тук има!

И облажени предложиха – „България от тая Европа добро не е видела, само ни пречи – пречи да строим ски писти в резервати, ветро енергогенератори трепещи птиците, искат ни по-големи защитени зони да се не тровим, искат и осъдени престъпници по затворите (та чак министри се нервят, а покрай тях и охранени от 14-та заплата магистрати, оплакващи се, че Европа ни се месила да ги карала да бачкат, да пазила населението най вече от тях, пускащи майстор от Наглите та двама свидетели веднага се отказали от показанията си), едно гърци не могат да склонят да не живеят на заем, а земеделците им да не се борят за комунизъм, и само трябвало да плащаме, а не ни оставяли да си караме живота както си знаем – така полека, без никой да ни пита, потънали в мафията „мой човек“! Та по-убаво би било да сме се били откачили от тая пуста Европа“. Ма що сега такива приказки? Нали нас бият? Сърцето явно трепка в облажените! Явно има шанс за някаква съвест. Щото те пак искат да си пипат, ама май им е малко жал и за нас, да ни бият заради това отвън, освен от вътре. Та верно, какво сме се запътили за тая Европа дето и без туй не знае дали ни ще. Дай да си се върнем в Анадола, по народному. Тяхната телевизия и без това дойде тук. И ние пак ще си пипаме, ама никой няма да ни притеснява!

Ама пустите му Анадолци, те решили у Европата да идат! Па и Украинците, че и Руснаците дори. Италианците искат пък Евреите да набутат там. Либийците и те надигат крак! Вече се чудя кога ще идат и Китайците, и Индийците, и Японците?

Ма то верно! Ако ние излезем, сите може да скокнат у тая Европа, само да не са с нас! И какво ще остане то за пипане тогава? Ще се пипаме едни други, ама населението намалява...

Та що да правим друго освен мазохизъм? Удряй европеецо, а ти иди питай Станишев той какво ще каже по въпроса? Ами Доган и неговите министри, заради които ни бичуват? А царят дето спори в съда за държавните ни си му гори?

Аз знам какво ще кажат – ако ни намерят за виновни да ни фърлят у тъмницата, на разгърдена ризка и остригани от кола маска косми! И аз да имах закон за амнистията да ме пази, и аз така щях да кажа! Е, да, те ще блъскат капи у земята, ще викат „Отказвам се от защитата на закона“, защото знаят, колкото и да се самопсуват така, той пак ги пази (има юридически анализ). И докато не идат да застрелят роднина, ако ще сами да се бутат у затвора, ще трябва да ги пъдят тъмничарите. А на чужд гръб и 100 тояги са малко.

И сега кой да ни е виновен? Далавераджиите ли? Нее, не е виновен тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава. Министрите ли? Те с чужда пита помен правеха? Нее, законът за амнистията казва, че са невинни! Тогава ние избирате ли? Надали, щом ги сменяме редовно при първи повод, и празно няма (няма повторен мандат)! Ми то какво остава, виновни ще да са ония граждани, еколози и подобни, дето ни клепят пред комисията! Да, може истина да казват, ама в парадокса на Българската действителност, Българите истината не я ценят. С нея не можеш да нахраниш децата си. Ние сме преклони главица сабя не сече, и не ценим да се жертваме в името на идеали. А и както каза Станишев (па сега и Борисов) да ни корят Еврпейците значи да ни се намесват във вътрешните дела (без значение дали са прави), а тия Българи идеалисти, луди млади идиоти, дето ценят световните идеали повече от нашата родна далаверка, шмекерувания, родните самовярващи си измамници с плацебо (па държавата дето трябва да го купи), родните глупаци („вторите по интелигентност глупаци на света“), те са родоотстъпници! Да не защитаваш родното зло, е национално предателство, без значение в името на какво добро го правиш! Ето това е нещото, което ни различава от ония криви европейци! Това че сме си останали деца. Че сме в детската градина, сърдейки се на другарчетата, че са ни издали за белите.

И сега ще почне едно хаотично сочене на виновни. Пот, слюнка и мирис на чесин ще се лее.

А ние, ние ще гледаме поредното шоу. И ще се калим. Че бича ще плющи яко. Ще зобим бобена чорбица със сухарче, че парите за сланинката ще ходят у Европата, бонус заради бедните ни по-богати сънародници, далавераджии, облажили се с нашите гори, за наша сметка. И няма да имаме право да кажем гък, че ще сме родоотстъпници иначе. А Европата ще ни бие, ще ни се чуди и вика „Не човек а желязо“ и от желязото човек няма да стане.

Блогът на Делян Делчев - http://delian.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional