Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Всичко, което става генератор да ми се източва енергия, го махам веднага

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

"Всичко, което пречи на работата или става генератор да ми се източва енергия и целеустременост към важните цели, които сме си поставили, аз го махам веднага, за да няма дебат по него", заяви премиерът Бойко Борисов, обяснявайки последните рокади в кабинета, замразения вицепремиерски пост на Илиян Михов и скоропостижното освобождаване на икономическия му съветник Кольо Парамов.

"Това е тактика във всички големи компании или отбори в света. Никой не купува 11 футболисти. Купуват по 26, 27, 30 футболисти, и то по двама или трима на един пост", уточни Борисов в интервю за бТВ, направено след успешното представяне в сряда на кандидата за български еврокомисар Кристалина Георгиева.

Борисов не смята, че е сбъркал с кандидатурата на Румяна Желева, която се наложи да оттегли: "Аз не съм сбъркал, просто бяха създадени такива условия, че нашият кандидат беше поставен в много тежка ситуация. Месеци наред преди това се водеше кампания срещу нея просто и тя не издържа."

За професора по макроимономика в INSED Илиян Михов той каза: "Въпросът кога да дойде е само моя работа. И аз преценявам кога да го направя".

Решението да привлече Кольо Парамов като съветник в политическия си кабинет било "много елементарно". "По спорни теми на мен ми трябва дебат. И то ми трябват инакомислещи от хората в правителството, за да е възможно да стане спор, да мога да слушам. И аз не виждам никаква драма в това на половин щат да имаш такъв човек. Благодаря му, че подаде оставка, та да не им даваме среда да се изказват", коментира премиерът.

На въпрос как се справя с чуждите езици, Борисов отговори: "Справям се прекрасно, защото, ако виждате практиката в Европейския парламент, всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език. Но, разбира се, пък аз си комуникирам прекрасно с хърватите, сърбите, македонците, руснаците, което пък не могат да правят други. Важно е да имаш какво да кажеш. Ако имаш какво да кажеш, както и Ердоган ме разбра, и г-жа Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра, и Ромпой ме разбра, и г-н Барозу ме разбра, става лесно."

Борисов не се притеснява, че сравняват изказа му с този на Тодор Живков. Съжалява, обаче, че не е учил чужди езици.

"Аз истински съжалявам, че не слушах майка ми, бог да я прости, в това отношение, която ме беше записала на френски, си спомням, плащаше в онези бедни времена такси да ходя частно да уча. Аз ходех да ритам топка. Ако имах време сега. ...Макар че може да направите експеримент, в колата имам една кутия, на нея съм си написал на листчета глаголи, думи, изречения на английски. И си ги запаметявам и ги наизустявам."

"Ще е смешно още повече да казвам, но, така, като се говори бавно, разбирам какво казват. Или най-малкото веднага ми се наострят ушите, но за тези, които биха искали да чуят, да им кажа. Чуя ли "сongratulation, Borisov", не слушам нататък. И това го помня още от...в смисъл там, в МВР особено като шефовете на други служби идваха и казваха за дадена операция "сongratulation, general", знам, че нататък няма какво да слушам", разкри Борисов.

Запитан дали като премиер вижда в по-широк диапазон, отколкото като главен секретар на МВР, той отговори: "Това, че си по-високо, не значи, че виждаш по-добре – напротив."

За случаите с "Наглите" и разбитите престъпни групи премиерът коментира, че при всички отвличания, извършителите много ехидно питат: "Що не дойде Бойко да ви помогне" - "Помогнах, но така си правя могъщи врагове", отговори той. Тези групи действат малко като клетките на Ал Каида, комуникират си, знаят се, каза министър-председателят.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional