Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Сидеров, Dein Kampf не е нашата битка!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Това се случва с най-верния, да не кажа най – яростния поддръжник на правителството на малцинството в българския парламент. Случва се не другаде, а в държавата, на която премиерът Борисов не просто разчита, а направо се кълне в нейната поддръжка по линия на управляващата там партия. Посещението му в Берлин само преди седмица мина под знака на благодарността към канцлера Меркел.

Не питам какво ще направи Сидеров. Предсказуемо,той вече бил повдигнал контраобвинения срещу германския въздушен превозвач. При инцидента на магистрала “Тракия” , край Пазарджик на 7 април 2006 г., с автомобила на Сидеров , свързан с побой над “противника” , тогава го спаси депутатският имунитет, а родното правосъдие наказа само шофьора му, макар и с условна присъда.

Питам обаче какво ще направи Борисов. Досега той показа безкомпромисност към свои приближени, превърнали се за него в камък на шията. Реже връвчицата с тях и толкоз !

Нима някой си въобразява, че след като полицията в Германия се ангажира официално с твърдение за хулиганско поведение на Сидеров , започвайки разследване, това може да се потули както изстъпленията на Сидеров и компания на магистрала “Тракия”? Франкфурт да не би да е Пазарджик!

Никой не може да ме заподозре в предубеденост към Сидеров. За малко, без да съм целял това, щях да го направя президент на България. Ако тук не действаше “политическата целесъобразност” като водещо правило в българската журналистика , две седмици преди втория тур на президентските избори през октомври 2006 г. щеше да се намери медия, която докаже, че моят въпрос за корумпираността на Първанов, зададен задочно към него по Би Ти Ви , е бил напълно основателен. Но такава медия (почти) не се намери – само един вестник дръзна, но в последния момент се отказа да публикува собственото си разследване. Така Първанов си остана президент втори мандат и на съвестта ми не се стовари отговорността, че съм качил с един неудобен въпрос още по-неудобния за пред света Сидеров като държавен глава на изстрадалата ни родина.

Сега, отново в интерес на справедливостта, призовавам Сидеров:

Сидеров, оттегли се сам! Не чакай Германия да окаже върху премиера Борисов натиск с резултатите от разследването, които са напълно предсказуеми при свидетелствата на десетки очевидци! Една Желева, като битка, която трябваше да загуби под непосилния външен натиск, му стига – пожали го, нали го харесваш толкова много, че си съгласен за всичко с него !

Dein Kampf не е нашата битка!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional