Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За балтона на една пенсия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Волен Сидеров го арестували на летището във Франкфурт. Той по стар навик отрича, но от Външно потвърдили пред БТА, че верно е безобразничил на борда на самолета. Скандалът почнал, когато стюардесата го приканила да затегне колана. Сидеров приел това като политическа пропаганда и почнал да ги ругае тия червени имбецили. Като се приземил, немските ченгета му казали ела, че ни трябваш за малко. И дипломатическият паспорт не му помогнал, щото те „не повярвали, че притежател на такъв документ може да има подобно поведение и се свързали с Външно”.
И говорителят на "Луфтханза" потвърди: "На борда на полет LH 3485 от София до Франкфурт наистина е имало неуправляем пътник".
„Неуправляем пътник”! Горкият Бойко! Неуправляемият му крепи… мандата.
Ето така, уважаеми читатели, изглежда една политическа кариера, загубила основанията си. Ако изобщо някога е имала сериозни основания, де…
Симеон Дянков: „Аз съм отличен финансов министър!”
А така изглежда една кариера, която скоро ще загуби основанията си.
Параванката вика пред „Труд”: „Не споделям икономическия подход на министър Дянков... Достатъчно е да се видят реалните резултати от тази политика в икономиката.”
Софиянски е още по-категоричен: „Икономиката ни работи на 60%. В такава ситуация бюджета трябва да стимулира потреблението и производството. Това не е предвидено в този бюджет, точно обратното - силно рестриктивният бюджет води до задълбочаване на кризата…”
Тези двамата не са ми сред любимците, но не мога да отрека, че са прави. Ще берем големи ядове! Софиянски му вика, че кризата у нас е икономическа, не финансова, той пак си знае неговата: „Атакуват ме невежи във финансовата област…”

Пък по телевизора питат Бойко как е с чуждите езици. Вика, че изобщо не усещал необходимост да знае чужд език. "Ако имаш какво да кажеш, както и Ердоган ме разбра, както и Меркел, и Саркози, и Берлускони, и Ромпуй ме разбра, и г-н Барозу ме разбра, става лесно."
Тази логика ми се вижда малко милиционерска. Нали помните соцвица, дето един питал две ченгета на пет езика къде е тоалетната и накрая се нас… И ченгетата заключили, че нема файда от чуждите езици, след като тоя с пет езика не можал да намери тоалетната…
Не мога да отрека, че в случая на Бойко, незнаенето на език си има и добра страна. Минали през преводач, думите му се опитомяват и възпитават, превеждат се от хашлашки български на литературен английски. Което е добре и за неговия авторитет, и за този на държавата. Макар че предполагам, че на преводачката й се е разгонил речника, така да се каже, доде преведе „шменти капели”…
Каквото и да говори Бойко, монолингвизмът си му е комплексче. И като по-млад, през 2002 г., си признаваше: „Две неща много ми тежат. Първото е, че не знам език, тъй като с колегите от другите служби разговаряме винаги с преводач, доста по-трудно е общуването. Много е неприятно…”
И тъщата му, като всяка тъща, му задълбочила този комплекс: „В началото тя много ме потискаше… от време на време говори на английски, на испански с дъщеря си, защото в тяхното семейство всичките знаят езици, и аз не се чувствах на мястото си. Приеха ме много трудно, много хладно.”
Казано е, че зад всеки успял мъж седи една умна жена и една изненадана тъща. Ще ми се сега да й видя физиономията на Бойко на тъща му.
Американският посланик Уорлик съобщил, че вече ще ни издават американски визи с валидност 10 г. Браво! Това е висока оценка за държавата и главно за премиера Борисов. Само си мисля дали това не означава, че в близките 10 години не възнамеряват да ни отменят визите. Щото ако е така, коренно се променя дискурсът!
Ало, пенсиите, стискайте още 3-4 години! И после ще живеете пак трудно, но за сметка на това дълго. "Дейли експрес" пише, че американски учени до 3 г. ще създадат революционно хапче, с което ще живеете 100 г. Лекарството имитирало действието на три "супергена", които предотвратяват болестите на остаряването. Учените смятали, че новото хапче може коренно да промени качеството на живот на остаряващите хора и значително да намали разходите за медицински грижи.
За качеството на живот след малко. Колкото до разходите, не знам дали може да ги намали чак толкова. Доде има човек, има разходи. В този смисъл нашата здравна система е далеч по-съвършена от гледна точка на разходите, щото атакува проблема в корен.
„Труд” се опитали да напишат приятелски коментар „Кой резили пенсионерите?” Обаче го възложили на една невръстна мома, която само във видимата зона имаше 11 пиърсинга (лично ги броих на снимката). И момата, естествено, съвсем неправилно тълкува проблемите на пенсиите. Айнщайн беше казал, че разбираш един проблем, когато можеш да го обясниш на баба си. Но да обясниш проблемите на баба си на баба си, това надминава дори и възможностите на Айнщайн! Та момата обяснява, че за навлизането на некои пенсии в криминогена са виновни обществените условия: „Смешни пенсии и здравни грижи, никакъв курорт. Затова и хората от третата възраст станаха толкова изобретателни - научиха се да отглеждат марихуана и да я пласират, взеха вече и да крадат… Българските пенсионери издържат на минусови температури, понеже пестят от ток и парно. Загърнати с по 5-6 балтона, те утешават изтерзаните си души със сълзливи сапунки, парче кучешка радост и кофичка кисело мляко.”
И салам и мляко едновременно?! Да, да… Загърнати с по 5-6 балтона?! Освен българските пенсии да имат по един балтон за всеки ден от седмицата. И отделно шлифер за Великден.
Точно обратно, и без балтон, и само с мляко! И аз точно затова съм против генно модифицираните организми. Защото ние сега имаме една брилянтна порода пенсии: почти не ядат, даянят и на студ и на жега, не ползват никакви лекарства освен липов чай и компрес от лайкучка, с един балтон карат 30 сезона… Обаче има огромен риск да се изметне породата, ако вкараме модифицирани организми. Щото, както се изпусна премиерът, става въпрос и за генно модифицирани същества, не само организми...
Вижте, братя, не искам да ви плаша, но времената ще стават още по-добри… за некои. Но вие едва ли ще сте сред тях. Затова отидете на адрес bgkulinar.net. Там има калориен калкулатор, с който можете да си пресметнете с точност до 0.1 кал. енергийните нужди. Глупаво е да вкарвате в организма повече, отколкото е необходимо. На мен ми излезе, че вкарвам 200 кал. ексик, което в пари и на годишна база си е сериозно разхищение. Дето беше рекъл Сократ, ядем, за да живеем, не живеем, за да ядем.
Айде, чао. Както обичаше да казва Джордж Дабъл Ю, Господ ви обича, и аз ви обичам. Можете да разчитате на двама ни. Щото като гледам, няма на кой друг да разчитате.
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional