Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Запориран е хотел, свързван с Доган

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Павлина Желева

Хотелът в Рибарица "Каза Домини", който се свързва с лидера на ДПС Ахмед Доган беше възбранен от окръжния съд в Ловеч. Макар като собственик на хотел да беше известен Арбен Хавальов, всъщност е на няколко фирми и на Юрий Дудински. Запорът е по искане на комисията за конфискация на престъпни имоти, известна на името на председателя си Стоян Кушлев. Информацията за мярката беше огласена днес от комисията.

На Дудински е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, която е източила над 10 млн. лв. ДДС чрез десетки фиктивни или фалирали фирми. Заедно с него за това престъпление се разследва и Хавальов.

Преди по-малко от 10 дни Хавальов беше осъден условно също за източване на ДДС. За схемата е регистрирана фирма с фалшива самоличност, сглобена от обявени за изгубени лични карти. Тогава лидерът на ДСБ Иван Костов писа на комисията "Кушлев" и попита започната ли е процедура за отнемане на имотите на Хавальов.

В отговор Кушлев заяви: "Около хотела има много потайности, в които е забъркана и една известна бизнес дама".

Проверка на "Дневник" в имотния регистър показа, че хотелът "Каза Домини" е собственост на пет фирми и Юрий Дудински. Дружествата са "Протико ил" ЕООД, "Боила студиос" ЕАД, Рийл естейт инвестмънт" ЕООД, "Роял Билдингс" ЕООД и "Виа Понтика - Поморие". Всички без последната се управляват или са собственост на Дудински.

"Виа Понтика - Поморие" е придобила собственост в хотела на 30 декември 2009 г., показа имотният регистър. Продавач по сделката е "Роял Билдингс".

Самото дружество "Виа Понтика - Поморие" до 27 февруари 2009 г. е било собственост на "Феста холдинг" (83.6% от капитала) и лично на шефа на съвета а директорите на "Феста холдинг" Петя Славова (16.4% от капитала). След това Славова и "Феста холдинг" са продали дяловете си "Ремингтън интернешънъл инвестмънтс". Последното е регистрирано във Вашингтон и се представлява от Херберт Елингер. 
От: http://dnevnik.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional