Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ТАСС e упълномощена да ни заяви: ще строите АЕЦ „Белене“ дори и да не искате!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Точно в духа на здравите колониални съветски традиции, България научава за себе си това, което е упълномощена да заяви ТАСС:

“Техническият проект за АЕЦ “Белене”, изготвен от изпълнителя на бъдещата ядрена централа “Атомстройекспорт“, е бил одобрен от българската Национална електрическа компания (НЕК), която е възложител на проекта. Това съобщи в петък руската компания, цитирана от ИТАР-ТАСС”. ( подробности – в Медиапул).

Но не е само това. Има и още:

Заводите в руския град Ижорск приключиха ключов етап от изработката на парогенератор за АЕЦ Белене в България, съобщи пресслужбата на консорциума Обединени машиностроителни заводи (ОМЗ), цитирана от ИТАР-ТАСС.
Завършена е заварката на шевовете на монтажните пръстени на първия корпус на парогенератора. Контролът на качеството на съединението е показал, че работата е изпълнена в съответствие с изискванията на правилата и нормите в атомната енергетика.

Скоро корпусът на парогенератора ще бъде изпратен в компания ЗиО-Подолск за окончателно сглобяване на съоръжението”.(economynews.bg)


Както вече съм отбелязвал, при посещението си в края на миналата година в София руският министър на енергетиката и икономиката Шматко подметна нещо уж незначително, което в България остана без коментар ( моите напъни не се броят, знам). С иронична усмивка той някак кротко, като за обречени, ни осведоми, че руските заводи работят на пълни обороти за поръчаното от България оборудване за АЕЦ “Белене”.

На практика Шматко се подигра на опитите на правителството тук да имитира, че се дърпа и подлага на съмнение проекта. С, или без окончателен подпис от София, Москва си действа по плана за осъществяването му. Така са решили там заедно с българските си другари от предишните 2 правителства.

И какво излиза от тази констатация за политиката на “свършените факти”? Излиза, че тройната коалиция си управлява и днес под друга форма – каквото са решили, ще стане, за да бъде доведена докрай постколониалната обвързаност на България с нейната метрополия.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional