Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ореола на орела

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Наши сънародници оприличили днес в Лондон Борисов на орел, на което той, приемайки от тях като подарък картина с грабливата птица, попитал: “ ще ги сграбча ли”?

За кого се отнася въпросът му? Това е гатанката. Дали за Сокола и останалите му грабливи пиленца от ДПС, които се е притаили напоследък?

А може би става дума за гръцките селяни? Като един орел връхлетя от въздуха с хеликоптер върху тяхната блокада нашият премиер, сграбчи медийното внимание, окупира първите страници на сервилните вестници със заглавия “ Гърците клекнаха пред Бойко” и отлетя да се бори с безобразията на други селяни ( и граждани).

Междувременно блокадите се вдигат и свалят по южната ни граница. Настървените като щуки гръцки фермери показаха на орела къде зимуват раците. И никой вече не брои колко пъти се проявява благоволението на уж клекналите гръцките трактористи. Клекнали са само българските медии и клечат раболепно пред властта, която обслужват.

Като благородна, по отношение на жените, макар и доста странна птица, описва Бойко Борисов днес и “Ню Йорк таймс”. Вестникът се чуди откъде у един бивш пожарникар, каратист и бодигард такава страст към издигането на жени на ръководни позиции. Ако авторът Дан Билефски ми беше звъннал, ( както направи последния път на 24 септември, пишейки за България), щях да му кажа, че Борисов се харесва на голяма част от жените по нашите земи. Съответно Борисов им отвръща с взаимност. Дори в едно телевизионно шоу с гордост сподели, че доста е повозил на рамката си на велосипеда без рамка.

В рамките на сериозното, направо е за чудене как премиерът не е решил по женска линия и проблема със специалните служби. В Лондон той се е оплакал пред развълнуваните ни тамошни сънародници, че западните служби не вярват на нашите. Или по-точно, че вече не вярват, защото са загубили доверието в тях. Предполага се, че не става дума за доверието на западните служби в българските от времето на комунизма.

Все ще се намерят достойни дами да оглавят и службите. В края на краищата за това не се иска европейски изпит.

Да ви кажа честно, дамският гамбит на премиера, който е впечатлил “Ню Йорк таймс”, е най-симпатичната част от управленския подход на министър-председателя ни. А за картината с орела имам само един въпрос – да не би да е двуглав? Като знам как заглъхнаха обещанията му за съпротива срещу руската енергийна хегемония в България, този символ май отново е разперил нокти над Родината.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional