Свободата днес и тук 01 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пътищата се правят с ходене

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Ало, пенсиите, не искам да ви плаша, но „24 часа” пише: „Зима до май”.
Как мислите, що така се получава? Станишеви управляваха 4 г. и немаше ни една кучешка зима, а сега още първата на дясното правителство, ако е дясно, де, ще ви измори!
Които ме четат редовно знаят, че аз често цитирам „Притчи Соломонови”, там където се казва: “Отдалечи ногата си от злото. Защото десните пътища Господ наглежда, а левите са развалени.” Надявах се, че моите приятели пенсиите ще разберат, че са стъпили на грешен път и ще отклонят ногата си в дясно. Трудна работа, даже невъзможна! Специалистите твърдят, че и последното ритване, пак с левия крак го правят…
Аз самият, като наблюдавам десните пътища в последните години, все повече стигам до извода, че Господ ги е заебал. (Прощавай, Господи, но така изглежда!) Освен ако не е намислил с една тежка зима да ликвидира левите пътища, като ги лиши от пътникопоток. Възможно е, не ли? Неведоми са пътищата Господни…
Ако питате за личното ми мнение, няма да скрия, че според мен пред нас не останаха нито леви, нито десни пътища. Кисинджър беше казал: „Пътнико, пътища няма. Пътищата се правят с ходене.” А нас ни мързи да ходим…
Ей, ама много нахални червените, бе! Видяхте ли какво стана в гласуването за „Атентат на века”? Набутаха си техния атентат! Естествено с помощта и на др. Пръмова. Ама той и Бойко има вина. Сто пъти напомни за атентата в „Св. Неделя”... Вероятно само за него е чувал.
Абсолютни нахалници! Оня ден се изтъпанил Антон Кютев и пита Дянков що още не е изтеглил законопроекта за хазарта. И не си направил труда да провери, че изобщо не е внасян. Червените искат да злепоставят правителството, че лобира за хазартните босове. Бос по-точно.
Истината е, че няма правителство в последните 15 г., което да не действало в полза на хазартния бос. И ще разочаровам верните фенове на г-н Костов, но ще сложа и него в кюпа. Всъщност, той сам се сложи, даже оня ден си отчете грешката. След Костов първият законопроект на царистите беше за хазарта. После червените промениха отново Закона за корпоративното подоходно облагане и намалиха облагането на хазарта на 10%. През 2007 г., под лобисткия натиск на Орешарски, Данчо Ментата, Милен Велчев и др., кабинетът „Станишев” внесе предложение, което по нахалството си остава ненадминато: данъкът да стане 10%, но само върху печалбата. Която печалба може да я има, но историята показва, че по-вероятно няма да я има… Дори и червените депутати скочиха пред тази наглост, а президентът заплаши с вето.
Та викам вече да си затворят голямата червена уста! Те каквото можаха направиха. Сега е ред на Бойко. С него за хазарта имаме отделен разговор. Щото на сайта на финансовото министерство виси един проект, който предвижда данъкът да стане 25%, но само върху печалбата, т.е. в пари ще излезе наполовина на сегашните 15% върху оборота.
В демократичната си показност сегашната власт поръча на Алфа Рисърч да изследва „Обществените нагласи към бюджет 2010”. 84% от българите казаха, че данъкът върху хазарта трябва да се увеличи. Само 41% смятаха, че трябва да се вдигне акциза на цигарите, но Дянков пак го дигна. Та, ако Бойко не чуе гласа на народа, значи има някаква друга причина. Аз даже я знам как се казва, но сигурно и вие се сещате…
Дянков се дистанцира от този законопроект, даже изгони шефа на Комисията по хазарт. Но аз продължавам да мисля, че нещо се мъти.
Ето вчера чета в „Новинар”: „Държавата обяви война на нелегалния хазарт в интернет. След пушачите Дянков погва и комарджиите”.
Така изглежда, но дали е така.
Дянков вика, че оборотът на нелегалният хазарт бил 1 млрд. лв. годишно, а държавата губела 200-300 млн. евро. Няма как ако оборотът е 1 млрд. лв. да губим 300 млн. евро от данък, но не това е най-важното. Щото държавата наистина губи. Кой друг обаче губи? Губи легалният хазарт.
Въпросът е, че на мен тая война с хазарта в интернет ми се стори позната нещо. И като ровнах малко из Гуглето, та се сетих.
През 2007 г., пак под претекст, че от България изтичат годишно 700 млн. лв. за интернет залаганията, Данчо Ментата обяви, че триадата ще внесе промени в облагането на хазарта. И тогава поискаха 10% върху печалбата.
А Гошо Тъпото, шеф на комисията по хазарт, ни успиваше: “Хазартът не е в главния дневен ред на нашето общество. Все още в дневният ред са намирането на средства за ежедневна закуска, обяд и вечеря.”
Да не съм го живял това време, та да не знам, че в дневния ми ред никога не са влизали три яденета! А за пенсиите да не говорим!
Та ще изчакаме да видим как Бойко ще мине между Сцила (демек ние) и Харибда (В. Божков). Лично аз смятам да си извадя сериозни изводи от това.
„Труд” съобщава: „Роми убиха три лебеда, за да ги сготвят”.
Ще ги сготвят, та, няма да ги препарират.
„24 часа” е далеч по-драматичен: „Жестоко убийство: Погубиха три лебеда в защитена зона.”
Защитена зона?! И от кой е защитена? Те изядоха на кралицата половината лебеди, та ще се съобразяват с Поморийското езеро, че било защитена зона. Хванали са убийците, щото явно са аматьори. Професионалистите ги хващат с въдица, деликатно ги отвеждат в драките и там им шаткат главата. Англичаните се усетиха чак като направиха традиционното преброяване на лебедите в Темза. Щото там от XII в. лебедите принадлежат на кралицата и редовно се броят. Преброяването установи сериозни липси, без да е имало мор. И после се разбра, че наш катун отседнал край реката…
Пак „Труд” съобщава, че габровци вече не подарявали скъпи китки, а измислили букет, който се яде. На една малка зелка се набождат питка хляб, едно-две кебапчета, ябълки и стрък праз за украса. Можело и на жена да се поднесе, можело и на мъж.
Може, бе, що да не може! Кой ще откаже две кебапчета с питка и ябълка за десерт!
Пенсиите, ако вие сте го измислили, ще ви простя. Щото дето викаше Махатма Ганди, "Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб." С кебапче… Но е много тъпо, да знаете!
Ей, братя от последната възраст, за да ви вдъхна малко кураж в живота, ще ви кажа нещо, което упорито крият от вас. В Средновековна Италия застрахователите вземали еднакви пари и на мъжете на 20 г., и на тези над 50. Смятало се, че след като един мъж мине бариерата на 40-те, той е доказал, че животът не може да му се опре. Посребрената коса е само знак за способността за оцеляване. Вие сте се доказали по всички линии!
Айде, и все пак Господ ви обича, а и аз ви обичам. Разчитайте на нас двамата, щото като гледам, няма на кой друг. Богофона не мога да ви кажа, но Тонифонът е 0885 233 691. Звънете, пък ако е нещо важно, аз ще му предам.
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional