Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Парите на "Октопода"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Истината е, че от години политици и всякакви държавни началници предпочитат да не питат много-много, когато някой им дава пари с аргумента, че те просто са много готини (заслужили, постигнали за Отечеството и пр.). И сега му е времето, докато Трактора е в дранголника и се търсят, кои са му били трактористите – да се постави и въпроса с тия пари.

Пример: заменките. Някой много готин, заслужил и пр. политик скромно иска от някое министерство поне малко да му дадат от онова, което обществото му дължи – като едни земи покрай морето, дето за нищо не стават, на цената на кухненски балатум. И им дават, естествено, та нали са готини, заслужили и пр.

Пример: Сергей Дмитриевич получил 18 000 лева хонорар за тънката си брошурка „Защото сме социалисти”. Ама книгата изобщо не излезе на пазара – а значи, не е генерирала приходи. Откъде тогава тези 18 000? Кой му ги е дал? Защо – това е ясно: защото Сергей е готин, заслужил и пр. Важното обаче не е само кой – а откъде ги има? Ако е Трактора – отде? Защото за разлика от товаришч Дмитриевич Сергей, аз отдавна съм на книжния пазар и ви гарантирам, че хонорари от размера на 18 000 лева просто не съществуват в България.

Същото е положението с финансирането на предизборните кампании. Не знам за случай, някой някога да е питал спонсорите на кампанията си, откъде са взели парите, с които участват в кампанията.

Никой никога не пита – а значи, всички или знаят, или не искат да знаят (защото подозират, че знаят) откъде са парите, които с такава лекота отиват при политиците.

Ето тези работи трябва да бъдат разплетени, за да има арестът на Трактора наистина изцелителен ефект върху политиката. Да започнат с 18-те хилядарки на Дмитриевич. Гаранция, че са на някакви мутри...

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional