Свободата днес и тук 09 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Отличничка с Мини Купър? Да, бе!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Масларова вика: “Невинна съм, нямам притеснения и с нетърпение очаквам повдигнатото обвинение да влезе в съда, за да може всеки да представи своите доказателства".
Ей, тая не е човек, а желязо, бе! Нищо не може да я притесни! Когато от ДСБ изнесоха, че дала на мъжа си поръчка за 5 млн. лв. за доставка на горива за социални домове, тя пак така каза: „Нямам притеснения за това, което вършат съпругът и синът ми.” Но то едно е да немаш притеснения, когато си на власт, друго е като паднеш…
„Стандарт” се размечтали как Масларова става Любимец 13 в Сливенския затвор. Щото там имало вече 12 висшистки, та тя ще е 13-та. Нещо повече, „със своята докторска степен по икономика и преподавателски стаж в университет Емилия Масларова, пишат колегите, безспорно ще бъде най-образованата затворничка. И така реалистично й описали бъдещите 10 до 20 г. , че чак страшно ти става –събуждане в 5.30, сутрешен развод, закуска, работа… До известна степен успокоително звучи, че храната била прилична – предястие, второ с месо, десерт, общо 2 622 ккал, а ако се труди и още 517 ккал отгоре.
А дано, ама надали…
Затова нека се върнем на по-земни теми.
"Дейли телеграф" съобщава, че Лидия Каранца от Лос Анджелис, майка на три деца и баба на двама внуци, преди време си поставила силиконови импланти размер D. И добре, че така направила! Някакъв ненормалник почнал да стреля по американски и целнал и нея в гърдите. Куршумът обаче се спрял в силикона.
Изобщо откриват се много приложения на силиконовите цици не по предназначение. Щото те по предназначение почти не се използват. Помня, когато през 2003 г. катастрофира порно звездата Джордан, се откри, че циците играят страхотно ролята на еърбеци. На Джордан й се спукаха, но тя остана жива. Подобен беше случаят и с Алисия Дювал. На нея единият еърбек й се спука само. Имаше и българска следа в това откритие. През 2006 г. Елена Маринова също я спаси силиконов бюст, размер 40DD… И се заговори, че на жените със силикон ще им се позволи да карат без колани.
Ало, пенсиите, обърнахте ли внимание, че г-жа Каранца е баба на двама внуци?!
Абе, какви са тия глупости?! Чета, че един байчо на 70 г. се оплаквал в Комисията по дискриминация, че от здравната каца не му отпускали виагра без пари, а за него сексуалната активност била „белег на личното достойнство". Да, бе! То и балтонът, и сьомгата са белег за достойнство, ама…
Не се занимавайте с глупости, ей! Само на чиновниците в ЕС дават виагра без пари. Но като толкова ви влече по смешните движения, мога да ви дам следния акъл. В сп. „Медскейп” съм чел, че терапията с допаминови агонисти, която се прилага при Паркинсон, причинява хиперсексуалност (по дестина пъти на ден)! Тия агонисти не би трябвало да могат да ви ги откажат! Та вижте там някак си се уредете с Паркинсон!
Ей, несъразмерно голямо внимание ви отделям! Сигурно щото ви обичам. Но сега ще ви изоставя, за да погледнем малко в бъдещето.
Министър Игнатов вика, че учебниците щели да се пренаписват, щото имало недопустими неща. "Имаше в читанката за 2-ри клас за някакви врабченца, които само те останали тук, за да го духат или за тоя, дето духа".
Добре де, ама не е ли верно?! Даже истината е още по-страшна – хем го духат, хем за тоя дето духа! Да не напомняме, че премиерът наричаше останалите даже не с поетичното врабченца, ами направо „тикви”!
Не че няма какво да се пипне из учебниците. Но ме е страх, че сега, като получат малко слабост от министъра, пенсионираните учителки по литература ще почнат едни пуритански дискусии… Пак ще кажа, според мен учителките по литература трябва да ги убиват като навършат пенсионна възраст. Да, наистина! Разбира се по някакъв хуманен начин, не чрез пенсията. Не за друго, а защото чрез пенсията става бавно. И те пишат протестни писма, обаждат се в радиото и телевизията – това срамно, онова позорно… Айде нема нужда! Да са ни учили когато му е било времето!
По-лани се почна една такава дискусия за песента "Я стани, либе Стояне" в учебника по музика за IV клас. Та пуританите разправяха, че тя възпитавала у девойките манталитет на мутреси. Щото в нея момата изнудва либето да й купи това-онова, за да му се отдаде.
„Учим за живота, а не за училището”. А животът е така устроен, че не допуска отличничка с Mini cooper. Общо взето отличничките се возят в тролея… А в тролея при катастрофа и силиконови цици не могат да те спасят. Отделен въпрос е откъде у отличничка силиконови цици…
Светът, в който живеем, или поне този, който ни разказват ежедневно вестниците, е свят на „Мистър стоте манекенки”, на „Костинбродския славей, на „Водка с утеха”, на виповете на Евгени Минчев, на плеймейтката Златка от Пазарджик… (Какво правите бе, палавниците ми?) От това се интересуват хората, на това учат децата си дома. И какво, да си затваряме очите?! И да се правим, че не знаем, че Вълка, който години чистеше София, наистина кара „Майбах”!? Това за вълка го казвам по повод на „Стандарт”, щото те пък коментират с негативни конотации друга песничка, от учебник за 3-ти клас, в която се пее как Кумчо Вълчо кара лъскава кола и брои жълтици, за да купи титлата „мис” на своята приятелка Кума Лиса.
Любовта минава, а минито и къщата остават. И колкото по-рано го научат децата, толкова по-добре. „Ние получаваме възпитание от три различни и даже противоположни източника, учеше Монтескьо - от родителите, от учителите, от живота. И това, което ни учи животът, обръща с главата надолу идеите, които ни дават първите две.”
Затова съм против да се пипат учебниците. Защото сега не противоречат на живота.
„Стандарт” посочват като пример за голяма нелепица и писаното в учебника „Човекът и обществото” за 4-ти клас, че мандатът на президента е 4 г. Добре де, но какво ще кажете, ако ви съобщя, че и премиерът Бойко Борисов доскоро (поне до 2007 г.) споделяше този възглед? („Как да ми помогне президентът Първанов? ...Той си има четиригодишен мандат... (14.09.2007, “Тази сутрин”)
И за да разберете колко по-опасни могат да бъдат учебниците, само ще ви напомня, че царят беше взел идеята за 800-те дни от един учебник...

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional