Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Стеногафа Първанов като гафолога Станишев

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

От сайта Фрог нюз съобщават, че в меката на чалгата „Син сити“ в София била забелязана секретарката на Първанов г-ца Добрева да пирува на постоянното й за подобни случаи вип място. Но още преди да се е слегнала пушилката от танците върху масите в чест на първановия блицкриг със стенограмата, прозира неминуемият крах на авантюрата.

Това ще им стане ясно веднага щом изтрезнеят. Пият, пеят буйни песни, но България ще им се окаже тесна, ако заканите на уязвения Борисов бъдат превърнати в дела. Защото неговото управление е в разцвета на силите си, а мандатът на Първанов е клюмнал вече.

В президентството били на върха на щастието си, твърдят още колегите от сайта. Дочували се радостни възгласи “йес” ( в превод от “так держать, молодцы “) във връзка с удара, окачествен вече от премиера Борисов като нож в гърба му.

На пируващите трябва да бъде напомнено за цар Пир и победата му на бойното му поле в древна Гърция, след което произнесъл запомнящата се вече повече от две хилядолетия фраза: “Още една такава победа и с царството ми е свършено”.

Защото блицкригът на Първанов е “окончателно решение” на въпроса само в очите на твърдите червени симпатизанти. Нападението в гръб на ГЕРБ вече е окачествена от вицепремиера Цветанов като обявяване на война. Стига наистина да пожелаят да я водят, от изпълнителната власт имат капацитет за бойни действия, който е несравнимо по-голям от президентския – независимо от факта, че Първанов е сложил ръка на властови ресурс далеч извън правомощията му и по тази причина е загубил реална представа за границите на допустимото в действията си.

С други думи, Първанов постъпи точно като Хитлер на 22 юни 1941 г. : нападна от отчаяние и страх своя съперник за власт ( над света в случая със съперничеството между Сталин и Хитлер), очаквайки същото от него. Но без реални шансове да излезе окончателен победител поради твърде големия залък, който се опитва да отхапе. Което, за краткост в науката, известна като “живот”, се нарича с една дума: глупост!

Имаше ли шанс да избегне войната? Да, ако беше пожелал да сключи предложения му пакт “Дянков – Първанов” за ненападение. Но вместо това той хвърли срещу парламентьора коктейл “Молотов”.

Най-вероятно стенограмата ще се окаже бумеранг, гафа на живота за Първанов (стига Борисов да е сериозен в намеренията си за бой). Скандалът има измеренията на случката с Петър Стоянов на кандидатпрезидентския дебат през 2001 г., когато противно на всякаква политическа логика той извади компромат срещу съперника си в студиото и така подари победата на отсъстващия от студиото Първанов след кървавото взаимно унищожение в схватката с претендента Бонев пред смаяната публика ( и лично пред моя журналистически поглед, когато бях въвлечен в това като водещ на предаването).

Ако Станишев се изяви като “графолог”, когато съзря лично “идентични подписи” в протестна опозиционна подписка и нарече нейните приносители “циркаджии”, то сега Първанов го настигна и задмина с друга “експертна” щуротия – като специалист по стенографията.

Стеногаф и гафолог, такива са нашите “Пижо и Пенда” – и двама червени.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional